Nieuwe NVPH Junior Postzegel Catalogus is verschenen - Postzegelblog

Nieuwe NVPH Junior Postzegel Catalogus is verschenen

0


Hierbij presenteren wij u de 63e editie van de Junior Nederland catalogus, samengesteld en uitgegeven door de NVPH. Deze catalogus is gebaseerd op de Speciale catalogus welke september j.l. verschenen is. In deze vereenvoudigde en daardoor overzichtelijke editie staan echter voornamelijk de hoofdnummers.

Alle prijzen met uitzondering van de zegels vanaf 2010 zijn overgenomen uit de speciale catalogus 2015 (74e editie). In verband met posttariefwijzigingen per 1 januari 2015 zijn catalogusnoteringen van zegels met tarief 1,2, 5 en Internationaal aangepast.

Omslag_Junior_Catalogus_2015-2016_voorkant

Met ingang van 10 oktober 2011 behoren de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius staatkundig tot Nederland, de door deze eilanden uitgegeven postzegels met als landsnaam Caribisch Nederland, worden dan ook in deze uitgave opgenomen.

Alle hoofdgroepen van Nederlandse postzegels en afgeleide verschijningsvormen zijn vertegenwoordigd, waaronder begrepen

 • Automaatstroken
 • Brandkastzegels
 • Dienstzegels
 • Eerste Dag enveloppen FDC’s
 • Frankeerzegels
 • Interneringszegels
 • Luchtpostzegels
 • Port Betaald zegels
 • Port Betaald FDC’s
 • Portzegels
 • Postbewijszegels
 • Postpakket-verrekenzegels
 • Postzegelboekjes
 • Telegramzegels
 • Caribisch Nederland

Alles evenwel zonder de schat aan detailinformatie die zo kenmerkend is voor de Speciale Catalogus

In algemene zin kan gezegd worden dat de markt voor topmateriaal, bijzonderheden en klassiek materiaal van bovengemiddelde kwaliteit sterk is en blijft. Regelmatig brengen stukken uit deze categorie op veilingen prijzen op die rond of zelfs boven de cataloguswaarde liggen. Daarentegen kan de markt voor algemener materiaal, met name van na-oorlogs materiaal als minder sterk omschreven worden en worden zegels soms aanzienlijk onder de cataloguswaarde verkocht.

Alle prijzen van ongebruikte en postfrisse zegels in deze catalogus gelden voor exemplaren met originele gom. Wij willen benadrukken dat een ogenschijnlijk postfris zegel, doch met een nieuw aangebrachte gomlaag (nagegomd) niet meer waard is dan een ongebruikt zegel zonder gom. In de praktijk is dat maximaal de helft van een ongebruikt exemplaar met originele gom en een plakker. Regelmatig wordt dergelijk inferieur materiaal, niet zelden via internet kanalen, aangeboden.

De catalogus van postzegels van Nederland is vanzelfsprekend verkrijgbaar bij alle NVPH winkeliers alsmede de meeste boekhandels.
U kunt de catalogus hier online bestellen bij PostBeeld

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Caribisch Nederland Nederland



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)