Huize Bijdorp in Voorschoten - Postzegelblog

Huize Bijdorp in Voorschoten

2

Ieder jaar geeft de Voorschotense Postzegel- en Muntenbeurs een persoonlijke postzegel uit over een karakteristiek pand in de gemeente Voorschoten. Dit jaar was Huize Bijdorp aan de beurt. Ook over dit pand , een pensionaat waar jonge juffrouwen van deftige stand verbleven, valt wel weer wat te vertellen.

Bijdorp
Het landgoed Bijdorp in Voorschoten dateert al uit 1634. In 1875 werd het eigendom van de religieuze vereniging van dominicanessen van de Heilige Catharina van Siena, vrouwelijke volgelingen van Sint Dominicus. De dominicanessen vormen een kloosterorde van nonnen die een beschouwend en afgezonderd leven leiden. Deze religieuze vereniging maakte van de buitenplaats Bijdorp een klooster en voegden in 1895 een kleine kruiskerk in neogotische bouwstijl aan het complex toe. De zusters gaven onderwijs en in het pensionaat verbleven jonge juffrouwen van deftige stand om een beschaafde en tevens godsdienstige opvoeding te genieten. Het voormalige klooster fungeert nu als verzorgingshuis voor de zusters. Huize Bijdorp en de bijbehorende tuin zijn niet toegankelijk voor het publiek, afgezien van op de Open Monumentendag.

persoonlijke postzegel

Catharina van Siena

Catharina van Siena

 St. Dominicus de Guzman

St. Dominicus de Guzman

De gemeente Voorschoten kent meerdere buitenplaatsen en kastelen, zoals:  Buitenplaats Berbice en Kasteel Duivenvoorde.

Buitenplaats Berbice

Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Persoonlijke postzegels Nederland Burchten,Kastelen en Paleizen Paleizen ReligieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Willem Hogendoorn spaart de thema’s Leiden en politie en is erelid van de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars.

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)