Kerstmis 2014 - Postzegelblog

Kerstmis 2014

0

Het heerlijk avondje kwam maar is ook weer verleden tijd ofschoon de maan wel tussen de bomen zal blijven schijnen. Intussen maken wij ons op voor de komende Kerst en de jaarwisseling. Talloos zijn de Kerstzegels, al dan niet met religieuze afbeeldingen, die door talloze landen uitgegeven worden.

Er zijn maar liefst 22 plaatsen in de Verenigde Staten met de naam Bethlehem, 5 plaatsen met de naam Christmas en twee met Noël, plus nog eens elf steden en dorpen wereldwijd met de naam Bethlehem.K1
Op 300 kilometer ten zuiden van Java in de Indische Oceaan vindt u Christmas Island, dat in 1643 door de Engelsen ontdekt werd en omdat deze ontdekking plaats vond op eerste Kerstdag, werd het maar Christmas Island genoemd, hier afgebeeld op een zegel met een kaart getekend door onze Pieter Goos.
In de provincie Nova Scotiain Canada op ongeveer 13 kilometer ten zuiden van Baddeck vindt u Christmas Island en daar gaan we even een kijkje nemen.
Hughena MacKinnon is de postmistress van het Christmas Island Postkantoor en ieder jaar rond de Kerst stempelt zij met de hand ongeveer 1000 tot 2000 brieven per dag.
Deze brieven worden haar toegezonden door postzegelverzamelaars over de hele wereld die het zo begeerde stempel voor hun verzameling willen hebben. Bent u ook geïnteresseerd? Stuur dan een gefrankeerde envelop met daarin weer een gefrankeerde en geadresseerde envelop met kaart naar: Christmas Island Postoffice, 8499 Grand Narrows Hwy, Christmas Island NS, B1T1A0 en Hughena zal uw brieven “op de post doen”.

In Alloway, Aurshire, Schotland, werd op 25 januari 1759 de later beroemd geworden dichter en liedjesschrijver Robert Burns geboren. Zijn ouders zorgden ervoor dat hij een goede opleiding kreeg en hij begon nadien met het schrijven van poëzie, dat goed ontvangen werd in Schotland en hem uiteindelijk beroemd maakte. Dit echter bracht hem niet veel geld op en hij keerde terug naar de boerderij van zijn ouders.
Het lied dat hij schreef en dat uiteindelijk wereldwijd bekend werd, melancholiek van aard en vaak gezongen als afscheidslied en traditioneel tijdens de overgang van het oude naar het nieuwe jaar, hogmany, is natuurlijk “old lang syne”, hetgeen zoveel betekent als “lang geleden” of “in vervlogen tijden”. Men denkt gezamenlijk terug aan oude tijden onder het genot van een goed glas met uw favoriete drankje. U ziet hierbij het eerste couplet.

Should auld acquaintance be forgot,
And never brought to mind?
Should auld acquaintance be forgot.
And auld lang syne!

Als u het filmpje hierboven bekijkt krijgt u het hele lied te horen. Deze website lijkt speciaal gemaakt te zijn voor ons postzegelverzamelaars, kijkt u maar eens !!
Robert Burns overleed op 37 jarige leeftijd door hartproblemen maar overal ter wereld wordt op 25 januari het typische Robert Burns supper geserveerd bestaande uit het typisch Schots gerecht Haggis.
Postaal werd Robert Burns als eerste door Rusland geëerd en wel met een zegel Scott 1861, uitgegeven in 1956 ter herinnering aan zijn 160ste sterfdag.
Op 26 februari 1959 verscheen er weer een Russische zegel, Scott 2174, ditmaal om de 200ste verjaardag van zijn geboorte te herdenken en dit feit werd ook door Roemenië herdacht met de uitgifte van Scott 1265 op 25 april 1959.
Het is straks 31 december, een minuut voor twaalf en miljoenen mensen in de hele wereld kijken naar New York waar op Times Square de beroemde bal langs een ‘vlaggenmast’ langzaam naar beneden glijdt om precies een minuut later ‘te landen’. Deze bal, die in 2009 vernieuwd werd, heeft een diameter van 3,7 meter en weegt maat liefst 5.386 KG en wordt verlicht door 32.256 led lampjes en ja, door onze eigen Philips gemaakt…!
Normaal ligt de bal op het dak van het gebouw op Times Square No. 1 alvorens de reis van 43 meter naar beneden te maken. Deze gebeurtenis vond de eerste keer plaats in 1907 en sindsdien elk jaar met uitzondering van de oorlogsjaren 1942 en 1943.

KNBF nummer 56
Auteur: Herman Jacobs

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Thematisch Roemenië Rusland Verenigde staten KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)