Aangepaste post- en pakketbezorging rond de feestdagen

Aangepaste post- en pakketbezorging rond de feestdagen

0

PostNL logoIn de kerstperiode worden bijna twee keer zoveel post en pakketten verstuurd dan normaal. Dat betekent dat uw post in de periode 8 tot en met 28 december langer onderweg kan zijn dan u van PostNL gewend bent. Dit geldt met name voor post die u met Decemberzegels verstuurt. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen rond post- en pakketbezorging tijdens de feestdagen.

Hoe snel wordt uw post bezorgd?

Alle post die u in de oranje brievenbus doet, wordt behandeld als kerstpost. Dat betekent dat uw post langer onderweg is dan normaal: PostNL streeft ernaar deze post binnen drie dagen te bezorgen.
Hetzelfde geldt voor de speciale kerstbrievenbussen binnen op het Postkantoor.

Heeft u post die sneller bezorgd moet worden, bijvoorbeeld zakelijke post? Overhandig deze aan de balie op het Postkantoor of gebruik de brievenbus die binnen op het Postkantoor staat.
Frankeer uw post met het normale tarief en niet met Decemberzegels. Vergeet ook niet de envelop dicht te plakken. Als u uw post op deze manier voor 17.00 uur aanlevert, wordt deze de volgende werkdag bezorgd, met uitzondering van de maandag.

Pakketten

Pakketten worden bezorgd zoals normaal: PostNL blijft ook tijdens de feestdagen streven naar bezorging binnen 24 uur.
Let op: wilt u een pakket versturen, houd er dan rekening mee dat de postlocaties van PostNL op woensdag 24 en dinsdag 31 december eerder sluiten.

Op welke dagen ontvangt u zelf (kerst)post?

Briefpost wordt bezorgd van dinsdag tot en met zaterdag en pakketten van maandag tot en met zaterdag. Kerstkaarten zult u voornamelijk op woensdag en vrijdag ontvangen en op maandag 22 december. Dit is een extra ingelaste bezorgdag.

Op de feestdagen 25 en 26 december en 1 januari ontvangt u geen post en pakketten.

Verstuurt u post naar het buitenland?

Voor post naar het buitenland geldt het standaard tarief:  een brief tot 20 gram frankeert u met € 1,05 (per 1 januari € 1,15). U mag meerdere Decemberzegels plakken om tot dit tarief te komen.

We raden u aan post naar het buitenland niet in de oranje brievenbus te gooien, maar te overhandigen op het Postkantoor of in de brievenbus binnen op het Postkantoor te doen. Met een priority sticker wordt uw post met voorrang behandeld.

Rouwpost

Verstuurt u rouwkaarten tijdens de feestdagen? Doe deze nooit in de oranje straatbrievenbus: deze post is langer onderweg en u riskeert bovendien vuurwerkschade.
Frankeer uw rouwkaarten tot het normale tarief, bij voorkeur met een rouwpostzegel. Met de speciale Verzendset voor Rouwbrieven is uw rouwpost nog beter te herkennen.
Om rouwkaarten met gepaste prioriteit te kunnen behandelen, adviseert PostNL u de rouwkaarten af te geven aan de balie van het Postkantoor of Business Point.

Uw rouwpost wordt in december de eerstvolgende werkdag bezorgd, van maandag tot en met zaterdag, inclusief zaterdag 27 december.

Weekend of feestdag

Wilt u rouwpost versturen op een feestdag of in het weekend (vanaf vrijdagavond 16.30 uur)? Maak dan gebruik van de gratis Haalservice voor rouwpost.
Bel hiervoor met de klantenservice 0900-0990 (45 eurocent per gesprek) of vraag de Haalservice online aan via postnl.nl/rouwpost.

Medische Post

Tijdens feestdagen bezorgt PostNL uw Medische post op de eerstvolgende werkdag. Het kan dan dus zijn dat er later bezorgd wordt dan u gewend bent.

Bron: PostNL

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)