LIMPHILEX 43 Avontuurlijk, spannend, inspirerend en druk! - Postzegelblog

LIMPHILEX 43 Avontuurlijk, spannend, inspirerend en druk!

0

t fakteurkeOm tien over tien vanochtend, zijn alle kisten met kaders terug op de vrachtwagen en weer op weg naar Haarlem. De tentoonstelling is voorbij. Nog in de nacht na het sluiten van de poorten, word ons clublid en medeorganisator Albert Haan opa van een flinke gezonde kleinzoon. De baby heeft even gewacht tot de tentoonstelling voorbij is! Van harte gefeliciteerd, als dat geen filatelist wordt?

Alles gaat erg goed. Ondanks dat we enkele keren hebben moeten improviseren vanwege onverwachte gebeurtenissen.

Opening Limphilex

De opening wordt verricht door Coen Faassen die met enthousiasme over zijn jeugd in Klimmen en over zijn tijd bij Hermes verteld

Het woordje van de voorzitter van de Bond moet uitgesteld worden omdat deze als gevolg van een misverstand, niet op tijd aanwezig is. Een uurtje later spreekt hij alsnog zijn woordje en dan word ook de reden van zijn komst duidelijk: Albert Haan is niet alleen opa geworden, maar ook nog een ‘gouden opa’. Hij krijgt de gouden Bondsspeld opgeprikt!

Albert Haan krijgt de gouden Bondsspeld opgeprikt!

Albert Haan krijgt de gouden Bondsspeld opgepriktt

Nu we het toch over goud hebben: de combinatie van spoorweghobby en modelbouw met de postzegels, is een gouden greep geweest. Al voor de officiële opening is de lokaliteit gevuld.
Bij de handel is het zaterdag zeer druk. ’s Avonds vindt het ‘Jurydiner’ plaats. Hierbij zijn ook enkele bestuursleden aangeschoven uiteraard in het gerenommeerde restaurant “De Post”. De wraak van de Belgen treft ons ongemeen hard. In plaats van een diner wordt het bijna een aansporing om te gaan wokken, waarmee we de Belgen nu al een tijdje aan het plagen zijn naar aanleiding van de verhalen over tekort aan stroom in de Belgische winter. In Klimmen en omgeving valt de stroom uit. Ongeveer anderhalf uur lang zitten de gasten in het donker. De opmerkingen van de juryleden over “enen barren togt naar ‘t donkre Suyden” zijn niet van de lucht!

Limphilex 2014

Bij kaarslicht stillen we onze honger met enkele knabbeltjes en een goed glas. Twee uur later dan gepland kunnen we mes en vork ter hand nemen. Ik voel me teruggeworpen, heb dit voor het laatst in Tanzania meegemaakt!
Op zondagochtend is het om tien uur alweer vol met bezoekers. Immers alle deelnemers aan de COLF vergadering melden zich ook rond tien uur. Bij de opening ook een emotioneel moment. Tijdens de ontvangst wordt onze grote vriend Frans Schoenmakers, bestuurslid van de Postzegelclub Heerlen, benoemd tot ‘Erefakteur’ van onze club. Hij verzorgt al jaren in alle stilte de rondzending en de nieuwtjesdienst, ook voor onze vereniging. Een stille kracht die voor de filatelie in onze regio van onschatbare waarde is. Wij hopen nog vele jaren van zijn inzet te mogen profiteren. De COLF vergadering wordt afgesloten met een lezing over het onderwerp van onze tentoonstelling: “Spoor en Post in Zuid-Limburg” gegeven door ondergetekende.

Er waren veel belangstellenden aanwezig

Inmiddels kun je in de zalen weer over de hoofden lopen. Een ruwe schatting komt toch tot zo’n 300 bezoekers. Veel ouders met kinderen hebben ons bezocht.

Ricardo is ook blij

Ereprijs voor Ricardo

Dit artikel is afkomstig van de november editie van ’t FakTuweeltje.
U kunt het volledige blaadje hier online bekijken.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
SpoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)