Gendarmerie TAAF - Postzegelblog

Gendarmerie TAAF

1

Heeft U wel eens van TAAF gehoord? Ik om eerlijk te zijn niet. TAAF betekent “Terre Australes et Antarctiques Francaises”. Het zijn een groep vulkanische eilanden. Er wonen 170 inwoners. Hebben ze dan eigenlijk wel Gendarmerie nodig op TAAF?

TAAF
De Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden (Terres Australes et Antarctiques Françaises) zijn een groep vulkanische eilanden in de zuidelijke Indische Oceaan, het zuiden van Afrika en een gedeelte van Antarctica. Het is een overzees gebied van Frankrijk en omvat vijf districten:
Saint-Paul en Amsterdam (Saint-Paul-et-Amsterdam)
Crozeteilanden (Îles Crozet),
Kerguelen (Îles Kerguelen),
Adélieland (Terre Adélie),
Verspreide Eilanden in de Indische Oceaan (Îles éparses de l’océan Indien)

De eilanden Saint-Paul en Amsterdam zijn uitgedoofde vulkanen. Het hoogste punt in het gebied is Mont Ross op de Kerguelen, met 1850 meter. Er zijn geen vliegvelden op de eilanden, en de 1232 kilometer kustlijn heeft geen havens, enkel ankerplaatsen op zee. Het gebied heeft wel een handelsvloot.

De Verspreide Eilanden in de Indische Oceaan behoren sinds 2007 tot de Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden. Voordien vormden ze een eigen territorium.Cees 2

In 2014 gaf TAAF een tweetal postzegels uit over de Gendarmerie van TAAF. Op de linker zegel zien we een afbeelding van ”Iles Eparses”; op de rechter zegel van het eiland “Iles Kerguelen”.

Postzegels
TAAF geeft dus ook postzegels uit, hoewel er slechts 170 mensen permanent wonen. Veel reguliere post zat er dus niet verstuurd worden. Er worden echter wel behoorlijk wat postzegels uitgegeven.
Vaak hele mooie plaatjes:

Wat ik me dan afvraag: Zullen er veel verzamelaars zijn die postzegels van TAAF verzamelen?


Ik kwam ook verstuurde enveloppen tegen, die getekend waren door de chef van het district Crozet.

Willem 5

En deze envelop ziet er ook uit als een fraai stukje maakwerk, met stempels, handtekeningen en een postaanwijzing.

Deze postzegel vind ik dan wel weer aardig. Wat vindt U van de postzegels van TAAF? Verzamelwaardig?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
T.A.A.F. Pinguins Politie Vogels ZeezoogdierenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Willem Hogendoorn spaart de thema’s Leiden en politie en is erelid van de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars.

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)