Wereldberoemde Nederlandse dj’s kleuren nieuwe postzegels - Postzegelblog

Wereldberoemde Nederlandse dj’s kleuren nieuwe postzegels

11

Armin van Buuren op postzegelsNederland is al jarenlang toonaangevend op het gebied van dancemuziek. Reden voor PostNL om vijf Nederlandse dancehelden af te beelden op een postzegel. De wereldberoemde dj’s Afrojack, Armin van Buuren, Dash Berlin, Hardwell en Tiësto staan vanaf vandaag in aansprekende en oplichtende kleuren op verschillende postzegels geportretteerd.


Op woensdag 15 oktober – tijdens de openingsdag van het Amsterdam Dance Event (ADE) – ontvangen zij uit handen van PostNL-CEO Herna Verhagen hun eerste eigen postzegels.

Nederland is een land van de elektronische dancemuziek. In de wereldberoemde DJ Mag Top 100 stonden vorig jaar al deze dj’s in de top 10. Ook het ADE trekt jaarlijks ruim 300.000 festivalbezoekers, waarbij tweeduizend dj’s in tachtig clubs en andere locaties optreden. “PostNL staat middenin de samenleving. Wij brengen dus graag postzegels uit die aansluiten bij ieders belevingswereld. We zijn er trots op dat we nu tijdens het Amsterdam Dance Event deze dancehelden mogen eren”, aldus Verhagen.

Nederlandse DJs op postzegels PostNL velletje

Kleurrijke postzegels tijdens het ADE

Op woensdag 15 oktober ontvangen de dj’s één voor één hun eigen postzegel midden op het Rembrandtplein in Amsterdam. De start van het ADE is daarvoor een ideaal moment. Daarbij zullen ook de ontwerpers Mark Klaverstijn en Paul du Bois-Reymond toelichten waarom zij de dj’s op deze wijze op de postzegels hebben afgebeeld. “Voor ons was direct duidelijk dat de feestelijkheid van een dance-event leidend moest zijn. Dat kan met kleurrijke postzegels, waarbij de portretten van de dj’s centraal staan”, vertelt Klaverstijn.

Muzikale dimensie

Een bijzondere toevoeging is dat de postzegels voorzien zijn van een onzichtbare code die met de Cee App (gratis te downloaden in de App Store en via Google Play) op een smartphone is te herkennen. Na het scannen van de postzegels zijn vijf fragmenten van recente tracks te beluisteren, van elke dj één.

Verkrijgbaarheid

Op de tien postzegels ‘Nederlandse DJ’s’ staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 6 oktober te koop bij alle Bruna-winkels en via Collect Club. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nieuwtjes NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (11) Schrijf een reactie

 • Lars op 2 oktober 2014 om 08:49

  De zegels doen pijn aan mijn ogen en hun muziek doet pijn aan mijn oren.

 • JHA op 2 oktober 2014 om 10:36

  Prachtig, dat het draaien van plaatjes\CD’s waard is om op een postzegel afgebeeld te worden.
  Echte cultuur postzege4ls.

 • Willem op 2 oktober 2014 om 14:43

  Over smaken valt niet te twisten, maar dit vind ik bagger.

 • Pieter op 2 oktober 2014 om 18:22

  Ik vind het onderwerp origineler en de uitvoering spannender dan bijvoorbeld de recente treinenzegels.Hoe je het ook wendt of keert, alles is tegenwoordig pure commercie bij PostNL.

 • willem hogendoorn op 2 oktober 2014 om 21:19

  Een postzegel van Armin van Buuren vind ik wel op zijn plaats. Hij is ereburger van Leiden, Officier in de Orde van Oranje-Nassau, en tijdens de Koningsvaart op 30 april 2013 op het IJ, stapten de Koning, de Koningin en de 3 prinsesjes volkomen onverwacht (en tegen het draaiboek in) uit de boot om Armin persoonlijk te begroeten. Daarnaast is hij als enige ter wereld 5 x gekozen tot ’s werelds populairste dj.

 • Ed op 2 oktober 2014 om 21:36

  Inderdaad over smaak valt niet te twisten, maar ik vind het een mooi blokje. Het spat eraf !

 • JHA op 3 oktober 2014 om 09:58

  @Willem Hoogendoorn
  Is het zijn van “ereburger” van Leiden een pre of een vereiste om op een postzegel afgebeeld te worden??

 • Pieter op 3 oktober 2014 om 10:18

  Als het commercieel gezien interessant is maakt dat natuurlijk niet uit.

 • willem hogendoorn op 3 oktober 2014 om 12:05

  @JHA: Het gaat om de complete staat van dienst

 • JHA op 3 oktober 2014 om 12:13

  @WH
  Ik moet toegeven: Het is een wereldprestatie om een plaatje af te draaien

 • PJ op 4 oktober 2014 om 09:46

  Leuke zegels. Spreekt de jonge verzamelaar wellicht ook aan!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)