Eerste kinderpostzegels verkocht aan André Kuipers - Postzegelblog

Eerste kinderpostzegels verkocht aan André Kuipers

0

Kinderpostzegels 2014Astronaut André Kuipers heeft gisteren de eerste kinderpostzegels van dit jaar besteld bij de 9-jarige Giovanni, projectambassadeur van de Kinderpostzegelactie 2014. Vanaf vandaag gaan kinderen massaal langs de deuren om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen.
Stichting Kinderpostzegels en PostNL brengen dit jaar samen met het Rijksmuseum de kinderpostzegels uit.

Daarbij staat goed onderwijs voor alle kinderen voorop. ‘Laat kinderen leren’ is daarom het thema van de Kinderpostzegelactie 2014.

Kinderpostzegels 2014

De aftrap vond plaats voor De Nachtwacht in het Rijksmuseum in Amsterdam. Kinderen uit de collectie van het Rijksmuseum staan dit jaar centraal op de kinderpostzegels. Bij het maken van de zegels heeft grafisch vormgever Julius Vermeulen van PostNL geput uit een aanbod van kunstenaars en fotografen uit de 19e en 20ste eeuw, van onder meer Israëls en Breitner.

kinderpostzegels 2014

Projectambassadeur Giovanni

Giovanni was gisteren voor het eerst in zijn leven in het Rijksmuseum. Hij woont in een achterstandswijk in Rotterdam en had moeite met lezen en schrijven. Dankzij hulp van stichting De Katrol gaat hij weer met plezier naar school. Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie worden projecten zoals De Katrol gesteund. Giovanni houdt van alles wat met planeten en sterren te maken heeft, en wil later sterrenkundige worden. Hij verkocht de eerste zegels aan zijn idool, André Kuipers.

André Kuipers

André Kuipers:  “Ieder kind verdient het om naar school te gaan en zijn talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie kan Stichting Kinderpostzegels nóg meer kwetsbare kinderen in Nederland en daarbuiten laten leren. Ik ben blij dat zoveel kinderen zich daarvoor inspannen. Ik hoop dat iedereen de komende dagen bij de kinderen aan de deur kinderpostzegels en kaarten bestelt.”

Andre Kuipers neemt kinderpostzegels in ontvangst

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)