In kort bestek….. (XIV) - Postzegelblog

In kort bestek….. (XIV)

0

thumbIn Actis Esto Volucris – Wees snel bij actie – is het motto van het Garderegiment Huzaren in het Deense Slagelse, dat dit jaar zijn 400-jarig bestaan viert. Het originele regiment werd gevormd in 1762, maar in 2001 werd het samengevoegd met het Deense Life Regiment en het Zealand Life Regiment.

Dat regiment en het ontstaan van dat regiment dateert van 1614. Het is daarom dat het 400-jarig ontstaan wordt gevierd. Denemarken doet dit postaal door de uitgifte op 30 augustus van een 6,50 Dkr.-zegel waarop een huzaar hoog te paard. Ook in velletjes van tien stuks. Op de fdc staat een tank.

Ierland heeft 7 augustus met een blokje (4 x 68c) het aandeel gemarkeerd dat mannen en vrouwen leveren aan de Irish Prison Service (IPS). De IPS is verantwoordelijk voor 14 gevangenissen en plaatsen van detentie; de staf van de IPS telt meer dan 3400 personen, er zijn ruim 4000 gevangenen.1

Bela Italia, zo luidde het vertreksein van de zogenoemde Lindauer Bote, die van de vroege 14e eeuw tot 1826 als bodedienst tussen Lindau en Milaan dienst deed.  Vier landen herdenken met een gemeenschappelijke uitgifte (geen identieke motieven) de Lindauer Bote; dat zijn Duitsland (27 september, 60c, postkoets, tevens Dag van de Postzegel), Liechtenstein (1 september, een velletje met acht zegels van 140  rp, over het velletje loopt de route), Zwitserland (4 september, postkoets en route, 140 rp), en Oostenrijk (27 september, 70 c, postkoets).2

Vaticaanstad sluit zich 28 augustus aan bij de postale herdenking van de 150e geboortedag van de componist Richard Georg Strauss (1864-1949). Op een € 0,70-zegel de dirigerende Strauss. Oplage 100.000.5

Al enkele jaren geeft IJsland twee zegels uit waarop vuurtorens staan afgebeeld. Voor 11 september staat deel IV gepland met de Dyrhólaey, 1910 (B50g, 125 ISK) en de Akranes, 1918 (50g, 250 ISK). Oplagen: Dyrhólaey 500.000, Akraner 100.000.3

De Zwitserse Post lanceert 4 september de nieuwe serie Wildtiere, dieren die over het algemeen overal in het land voorkomen. Deze keer een  wezel (85 rp), Alpenmarmot (100 rp), notenkraker (140 rp) en edelhert (190 rp). De serie wordt tevens uitgegeven om aandacht te vestigen op het 100-jarig bestaan van de Schweizerischen Nationalparks; in verband daarmee verschijnt ook een rijk geïllustreerd ’souvenir’ waarin diverse zegels van dieren (19,00 Zw.fr.).6

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Denemarken ZwitserlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.