Opmerkelijke architectuur - Postzegelblog

Opmerkelijke architectuur

0

Kopje opmerk.De wolkenkrabber van CCTV, de Chinese Staatstelevisie in Peking, is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas in samenwerking met de Duitse architect Ole Scheeren. De toren van 234 meter hoog bestaat uit twee poten met in de top een dwarsverbinding die op 162 meter hoogte begint. Het gebouw had af moeten zijn in 2008, nog voor de Olympische Spelen in China, maar de opening vond plaats op 16 mei 2012.

De toren werd gebouwd als twee aparte gebouwen, die op 26 december 2007 aan elkaar werden bevestigd. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 473.000 m², na het Pentagon het gebouw met de grootste vloeroppervlakte ter wereld. Door de opmerkelijke vorm kreeg het gebouw de bijnaam ‘de grote broek’. Toeristen kunnen door het gebouw worden rondgeleid, dus mocht u in Peking komen, een bezoekje aan dit opmerkelijke gebouw is de moeite waard.

 

Opmerkelijke archit

 

Opmerkel 2
Tussen 2008 en 2011 werd in Wenen het station Wien Westbahnhof, een kopstation en het begin van de Westbahn naar onder andere Linz, Salzburg en München geheel vernieuwd, om aan de eisen van de huidige tijd te kunnen voldoen. Er werd onder andere een winkelcentrum Bahnhof City bijgebouwd. Op de planning van Robert Hartinger, Sepp Wöhnhart en Franz Xaver Schlarbaum was de nodige kritiek. Zo vond men dat er te weinig afstand was gehouden tot de bestaande, historische omgeving en er werd gezegd: “als in een klemschroef klemmen de beide blikken dozen de oude hal tussen zich in”, maar als we de afbeelding bekijken, zou je bijna zeggen dat het gebouw in Peking en het station in Wenen wel een beetje op elkaar lijken. Dit zal door deskundigen waarschijnlijk worden ontkend, maar als leek ziet uw schrijver toch in beide gevallen een gebouw dat bestaat uit twee gebouwen die ‘op hoogte’ met elkaar zijn verbonden. Het zal toeval zijn, het zal niets met elkaar te maken hebben, maar toch….                In ieder geval was men er in Oostenrijk genoeg trots op om een speciaal zegel en een bijzonder stempel aan het Westbahnhof te wijden.

 

Nieuwsbrief KNBF

Auteur: Johannes Trithenius

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
China Volksrepubliek China vóór 1949 Duitsland ArchitectuurNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)