In kort bestek…(VI) - Postzegelblog

In kort bestek…(VI)

0

Aan de gemeenschappelijke uitgifte ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de Deense prins Henrik hebben ook (zoals verwacht) Faeröer en Groenland (11 juni) ’deelgenomen’. Behalve deze verjaardagszegel gaf Groenland die dag deel VIII van de reeks moderne kunst uit (drie zegels in de waarden 3,00, 24,00 en 30,50 DKK) en twee zegels (21,50 en 31,50 DKK) die gewijd zijn aan ’The Winter Feeding and Sheep Mustering in Greenlandic Agriculture’.

2

Van 18 tot en met 22 juni werd in Dublin de 11e World Association of Flower Arrangers (WAFA) World Flower Show 2014 gehouden. Bij  de WAFA zijn 31 landen aangesloten uit alle delen van de wereld. Ierland heeft 12 juni twee mooie bloemenzegels van 60 c (se-tenant) uitgegeven waarop in zachte kleuren een detail van een orchidee.

3

Noorwegen heeft 13 juni de 100e geboortedag van de schrijver en musicus Alf Proysen (1914-1970) herdacht met de uitgifte van twee A innland-zegels (10.00 Nkr). Proysen werd bekend door zijn verhalenreeks Mrs. Pepperpot. Van elk zegel werden 6.330.000 stuks aangemaakt; uitgegeven in rollen van 100 zegels.

4

5

San Marino feliciteerde op 6 juni de voetbalclub Juventus met het behalen van de Italiaanse titel 2013-2014 met de uitgifte van een 1,00 €-zegel met o.a. het clubembleem van Juventus. Ook in een velletje met twaalf zegels.

8

Meer San Marino: op 5 juni wijdde het ministaatje drie zegels aan de 10e sterfdag van de wereldberoemde sopraan Renata Tebaldi (1922-2004). Op de zegels (waarden 0,70, 2,50 en 3,60 €) staat ze voor de theaters waar ze heeft opgetreden, o.a. La Scala in Milaan.

7

 

Met een forever-zegel hebben de Verenigde Staten 22 mei Harvey Milk (1930-1978) herdacht, een icoon van de burgerrechtenbeweging en de homoseksuele gelijkberechtiging in de Verenigde Staten. Milk was een van de eerste openlijk homoseksuele stadsbestuurders in de VS. Hij werd in het stadhuis van San Francisco, samen met burgemeester George Moscone, doodgeschoten door het afgetreden gemeenteraadslid Dan White, een man met homofobe opvattingen. White pleegde later zelfmoord.

9

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nieuwtjes Denemarken Noorwegen Verenigde statenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.