Voetbal catalogus begin van innovatie in Michel catalogi - Postzegelblog

Voetbal catalogus begin van innovatie in Michel catalogi

4

Michel Voetbal postzegelcatalogusMichel, de Duitse uitgever van postzegelcatalogi komt volgende week met een nieuwe motiefcatalogus.
Het betreft een wereldcatalogus van voetbal op postzegel tot aan het WK in Brazilië. Alle verzamelaars van voetbalpostzegels worden al wat nerveus want dit belooft de eerste complete papieren catalogus over dit onderwerp te zijn.

Postzegelcatalogus voor breed publiek

Michel benadrukt dat deze catalogus de eerste is in een innovatieve Michel catalogus-reeks.
Wij  vermoeden dat naast de gebruikelijke postzegelcatalogi, zij ook andere catalogi op de markt zullen gaan brengen die een breder publiek kunnen aantrekken.
De catalogus-informatie is afkomstig uit de Online-database van Michel. Deze informatie wordt in een geautomatiseerd proces omgezet in de postzegelcatalogus.
Hopelijk brengt een dergelijk geautomatiseerd systeem geen onnodige fouten in de catalogus. doordat de menselijke controle uiteraard een stuk minder is.

Het eerste wat opvalt is dat Michel spreekt over 3100 uitgaven met voetbalzegels. Freestampcatalogue noemt al 4372 uitgaven. Mogelijk ziet Michel een serie en een bijbehorend blok als één uitgave terwijl dat bij Freestampcatalogue voor twee telt. De genoemde 28000 prijsnoteringen lijken wel in die richting te wijzen.

We zijn erg benieuwd en ontvangen graag jouw feedback hierover.

Michel Voetbal postzegelcatalogus

Details Michel Voetbalcatalogus

 • De afbeeldingen zijn voor het overgrote deel in kleur
 • In de catalogus zijn 3100 postzegeluitgiften uit de hele wereld opgenomen met catalogusnummers afkomstig van de Michel-Online database.
 • 468 bladzijden
 • 9000 afbeeldingen
 • Meer dan 28000 prijsnoteringen
 • Verschijnt: 16-6-2014
 • Prijs: €49.80

Wil je inschrijven op de Michel Voetbalcatalogus?
stuur een mail naar Sarah van PostBeeld en zij zorgt dat je de catalogus snel in huis hebt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • Stampertje op 12 juni 2014 om 18:12

  Op zich een goed initiatief, waar vast een markt voor is. In een eerder verzamelleven ben ik handmatig door alle wereldcatalogi gestruind om een compleet overzicht van alle “Rembrandt” postzegels te krijgen. Dat was geen pretje, dus dit is op zich wel een nuttige reeks.

  Echter, een complete digitale (online) catalogus, naar wens filterbaar a la FreeStampCatalogue, lijkt me meer de juiste weg voor de toekomst – zeker als een geselecteerde groep van gebruikers tags zou kunnen toevoegen die weer als selectie/zoekcriteria gebruikt kunnen worden. De techniek daarvoor bestaat al lang, dus het is vooral een kwestie van mankracht en middelen om het daadwerkelijk te realiseren. En daarbij een realistisch businessmodel, uiteraard.

 • Bart op 20 juni 2014 om 23:59

  Ben wel benieuwd. Heeft iemand deze catalogus aangeschaft en zo ja, wat zijn je ervaringen?

 • Dirk op 21 juni 2014 om 23:00

  Is deze catalogus zowiezo al uitgeven dan?

 • aadb op 22 juni 2014 om 11:52

  De catalogus is verkrijgbaar bij de betere postzegelhandelaar waaronder postbeeld .

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)