PostNL sluit 1500 balies - Postzegelblog

PostNL sluit 1500 balies

11

Servicepunt PostNLMinister Kamp wil Postnl toestemming geven om 1500 van de 2500 servicepunten te sluiten en die mega-operatie komt enorm snel dichterbij. Ook is het de bedoeling dat ruim de helft van alle brievenbussen verdwijnt.

De Raad van Stae buigt zich op dit moment over het voorstel van de minister om daarvoor de Postwet te wijzigen. Gezien de dringende noodzaak van PostNL om in de kosten te snijden, leggen zowel ouderenbonden als kritische Tweedekamerleden zich neer bij de sluitingen.

Zie zullen er vanaf 2015 toe leiden dat veel mensen tot vijf kilometer verwijderd zijn van de dichts bijzijnde winkel met een servicepunt waar alle diensten en producten van PostNl verkrijgbaar zijn. Die varieren van het versturen van brieven en pakketjes tot het op naam zetten van een auto en het aanvragen van een visvergunning.

De maatregelen zijn onderdeel van grootschalige bezuinigingen en reorganisaties bij PostNl. De maatregelen veroorzaakten vorig jaar flinke ophef, al is overduidelijk dat PostNL in de kosten moet snijden. De plannen voor het sluiten van vele vestigingen zijn echter vrijwel geruisloos bij de Raad van State beland.

Het advies van de raad wordt volgens een woordvoerder al binnen enkele weken naar Kamp verstuurd. Waarschijnlijk stuurt hij het voorstel daarom binnenkort al door naar de Tweede Kamer. De tijd dringt, want de enorme operatie moet begin 2015 aanvangen.

Kamp heeft tot nu toe niet in willen gaan op de mogelijke gevolgen van het sluiten van de vestigigen, bijv

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (11) Schrijf een reactie

 • PM op 4 juni 2014 om 17:40

  Misschien eerst maar eens in de managementlagen snijden…?

 • Cees Verkerk op 4 juni 2014 om 18:16

  Volgens mij wil Kamp zelf de post gaan verzorgen. Misschien is het leuk om hem een ongefrankeerde protestkaart te sturen. Hoe meer hoe leuker.

 • JHA op 5 juni 2014 om 10:47

  Het verschil zal in de praktijk nauwelijks merkbaar zijn. De meeste postzegels en -boekjes zijn nu ook al niet verkrijgbaar op de meeste postzegelverkooppunten. Gewoon in “Groningen” blijven bestellen.

 • Cees Verkerk op 5 juni 2014 om 14:19

  Bestellen ok. Maar een brief of pakketje versturen zal toch een probleem zijn. Het laten ophalen zoals wordt vermeld in diverse Site’s kost veel meer dan nodig is. Kost bijna 100% meer voor een brief of pakket.

 • Gerko op 6 juni 2014 om 08:07

  Waarom is mijn reactie van gisteren verwijderd ? Censuur ????

 • Cees Verkerk op 6 juni 2014 om 12:51

  Gerko. Of niet bevestigd of je zou gelijk kunnen hebben

 • Gerko op 6 juni 2014 om 13:51

  @Cees, ik had toch alleen maar gezegd, dat als het zo door gaat PostNL beter meteen opgedoekt kan worden en dat ik jouw idee om een ongefrankeerde kaart naar de minister te sturen een prima idee vind. Is daar iets mis mee webmaster ? Hoe dan ook, censuur gaat mij in dezen iets te ver !

 • Cees Verkerk op 6 juni 2014 om 13:54

  IK had gereageerd op de regel reactie verwijderd of censuur

 • Postzegelblog op 6 juni 2014 om 14:36

  Even voor de duidelijkheid. Postzegelblog censureert reakties niet.

  Mensen kunnen zelfs anoniem zonder account reageren op elk gewenst artikel.
  Wel verwijderen we opruiende teksten, laster of off-topic berichten wat vanzelfsprekend is.

 • Lars op 6 juni 2014 om 17:59

  Die verwijderde reactie heb ik gisteren gelezen. Waarom is die vandaag verwijderd?

 • Cees Verkerk op 6 juni 2014 om 19:17

  Verzonden met PostNL

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)