In kort bestek…(II) - Postzegelblog

In kort bestek…(II)

0

Postzegel NoorwegenNoorwegen heeft 28 april de 100e geboortedag van hun beroemde antropoloog Thor Heyerdahl (1914-2002) herdacht met vier zelfklevende A-innlandzegels (10,00 Nkr., oplage 3.830.000 van elke zegel). Heyerdahl wilde in de jaren ’40 tot begin ’70 aantonen dat mensen van heel oude culturen, zoals Eskimo’s en indianen, in de jaren 500 al met elkaar in contact gekomen waren.

In april 1947 begon hij met vijf medeopvarenden op een zelfgebouwd vlot, dat hij Kon-Tiki noemde, aan een zeereis van Peru naar Polynesië. Na een reis van 6880 km in 101 dagen bereikten ze de Marquesaseilanden in Frans-Polynesië.

Noorwegen postzegels Paaseiland

In 1953 volgde een expeditie naar de Galapagoseilanden en in 1955-1956 naar Paaseiland. In de jaren ’60 bouwde hij een boot van Egyptische papyrusriet met een lengte van 17 meter, die hij naar de zonnegod Ra noemde. Hij wilde bewijzen dat je daarmee de oceaan kon oversteken. De eerste poging mislukte, maar met de Ra II voer hij in 56 dagen van Marokko naar Barbados. De vier zegels tonen Heyerdahl, zoals hij er uitzag in de jaren dat hij op expeditie ging, de Kon-Tiki, Paaseiland, en de Ra II.

Jersey herdacht 23 april de 450e geboortedag van een van de invloedrijkste schrijvers in de Engelse literatuur, William Shakespeare (1564-1616) met een set van zes zegels en een velletje.

Jersey

Op de zegels een artistieke presentatie van zijn beroemdste stukken: Romeo and Juliet (46), Hamlet (56), Macbeth (62), Othello (70), Twelfth Night (82), en A Midsummer Night’s Dream (91). Op het velletje met een zegel van 3 pond een portret.

Jersey 2

Groot-Brittannië wijdde 15 april in het kader van Royal subjects zes 1st-zegels en een velletje met vier 1st-zegels aan het wereldberoemde Buckingham Palace. Op de zes zegels het paleis in 2014, circa 1862, 1846, 1819, 1714 en circa 1700. Op de zegels in het velletje: The Throne Room, The Blue Dining Room, The Grand Staircase en The Green Drawing Room.

enp31408

De komende jaren stelt de Zwitserse Pro Patria zich als doel de ongeveer 400 regionale en lokale musea, die gezien worden als cultureel erfgoed, o.a. financieel te steunen. De jaarlijkse Pro-Patriaserie die 8 mei werd uitgegeven bracht daarom dan ook beelden uit de volgende musea: Binningen BL (85+40), Curio TI (85+40), Porrentruy JU (100+50), en Willisau LU (100+50).

Zwitserland

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Thematisch Nieuwtjes Egypte Groot Brittannië Jersey Noorwegen Marokko Zwitserland Auteurs Burchten,Kastelen en Paleizen Paleizen VlindersNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.