In kort bestek ......(I) - Postzegelblog

In kort bestek ……(I)

0

kopjeDe 27e april was voor de katholieke kerk een belangrijke dag. Op die dag werden namelijk door paus Franciscus twee van zijn voorgangers heilig verklaard: paus  Johannes XXIII (1881-1963) en paus Johannes Paulus II (1920-2005).

Vaticaanstad gaf ter gelegenheid daarvan op 21 maart samen met Italië een € 0,70-zegel uit waarop Johannes XXIII

paus 2

en samen met Polen een velletje met twee zegels (2 x € 1,00).

paus 1

Liechtenstein kwam 28 april met een velletje, waarin een zegel van 1,40 fr. Waarop Johannes XXIII, en Kroatië gaf 25 april twee 7,60 hkr-zegels uit met de twee heiligen.

paus

Zweden heeft 27 maart met de uitgifte van de vijf zegels gewijd aan Zwedens beste voetballer, Zlatan Ibrahimovic, alle records gebroken. Alleen al op de eerste dag van uitgifte werden vijf miljoen sets verkocht.

Zlatan

Roemenië herdacht 2 april het feit dat het tien jaar lid is van de NAVO. Uitgegeven werd een velletje met daarin een zegel van 9,10 lei; de zegel zit ook in een velletje van zes.

Roemenië

Prins Henrik van Denemarken viert 11 juni zijn 80e verjaardag. Op die dag verschijnt ook een 9,00 Dkr-zegel met zijn portret.

Denemarken

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nieuwtjes Denemarken Kroatië Liechtenstein Polen Roemenië Verenigde Naties Zweden Koningshuizen Religie VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.