Wiener Rose op Oostenrijkse zegel van porselein - Postzegelblog

Wiener Rose op Oostenrijkse zegel van porselein

1

RoseHologramzegels, geurende zegels, ’geborduurde’ zegels, krisallenzegels, zilveren en gouden zegels, wat hebben we de afgelopen jaren nou niet voorgeschoteld gekregen? Toch heeft Oostenrijk nog weer iets nieuws uitgevonden.

Daar verscheen 20 maart in de reeks Klassische Markenzeichen een velletje met daarin een 590c-zegel van porselein met daarop de beroemde Wiener Rose. De roos is sinds de oprichting van de Wiener Angarten Porzellan in 1718 een van de belangrijkste motieven . Oplage: 150.000 velletjes.

Op 19 maart is de serie Österreichische Wahrenzeichen uitgebreid met vier zegels en een briefkaart: 70c, Stephansdom, 170c, Wiener Riesenrad, 340c, Grazer Uhrturm, 70c, Schloss Schönbrunn en op de briefkaart van 70c de Stephansdom.

Daimler
Om nog even in Oostenrijk te blijven: de reeks Auto’s, Austro Daimler ADR 22/70 (22/1, 170c); de reeks Motorräder, KTM Ponny II (31/1, 145); op de Treubonusmarke (alleen voor abonnees), een lelie (7/2,62); de reeks Altes Österreich, Jablonec Nad Nison/Duits: Gablonz an der Neisse (28/2, 62), de reeks Musikinstrumente, Weense contrabas (13/3, 170).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Oostenrijk Aardewerk Ander materiaal dan papier ArchitectuurNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.