Zlatan Ibrahimovic en Jimi Hendrix postaal geëerd - Postzegelblog

Zlatan Ibrahimovic en Jimi Hendrix postaal geëerd

0

IbrahEr zijn al honderden sportlieden, nog levend of al dood, op zegels afgebeeld. In Nederland onder anderen Richard Krajicek (2/2 ’99), Van der Vaart (PZ 1/6 ’04), Ard Schenk (10/2 ’06), Dirk Kuyt (PZ 1/5 ’06), en als silhouet Atje Keulen-Deelstra (26/2 ’82).
In andere landen zijn ze overigens ook nooit royaal geweest met grote series gewijd aan één persoon.

  Zo kwam o.a. het Eiland Man met een serie ter ere van het behalen van de wereldtitel in de F-1, Lewis Hamelton (15/1 ’09), en Groot-Brittannië gaf vorig jaar 8 augustus een velletje uit met vier zegels om de historische Wimbledon-overwinning van Andy Murray te vieren.

Zweden sluit zich nu bij dit toch beperkte rijtje aan. Daar verschenen 27 maart vijf brev-zegels, één portret en vier actiemomenten (ook in een boekje van tien) gewijd aan ’Zwedens grootste voetballer aller tijden’.

De VS hebben 13 maart met een Foreverzegel een van de grootste en invloedrijkste musici van de 20e eeuw, de legendarische gitarist Jimi Hendrix (1942-1970), geëerd.

Jimi Hendrix postzegel USA

De zegel is de eerste in de reeks Music Icons 2014; later dit jaar volgt Janis Joplin. Op de zegels van de eerste Music Icons reeks (2013) stonden Johnny Cash, Ray Charles en Lydia Mendoza.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Verenigde staten Zweden Populaire Muziek VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel