Eerste zelfklevende postzegels met onregelmatige stans - Postzegelblog

Eerste zelfklevende postzegels met onregelmatige stans

4

post egelDen Haag, 12 april 2014 – Nederland is twee unieke nieuwe postzegels rijker. Dat komt door zowel de afbeelding als door de vorm van deze zegels. PostNL brengt namelijk de eerste zelfklevende, niet rechthoekige postzegels in Nederland uit. Deze hebben een onregelmatige stans en zijn speciaal ontworpen voor de Dag van de JeugdFilatelie 2014. Met dit nieuwe ontwerp wil PostNL de postzegel begrijpelijker maken voor de gebruiker.

De twee ontworpen illustraties – van een ‘postegel’ en ‘postduif’ – beelden de directheid, vrolijkheid en spontaniteit van kinderen uit. “Zij zijn vaak bezig met het plakken van stickers. Daarom kozen we twee leuke illustraties, waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen. We kozen voor de postegel, uit het woord postzegel. Die had een vriendje nodig en dat werd de postduif. Twee postzegels als icoontjes voor jongeren”, verklaart vormgever Pieter Vos van bureau 75B, dat ook de Verjaardagspostzegel uit 2009 heeft ontworpen.

Een mooie uitgifte
Voor PostNL was direct duidelijk wanneer deze bijzondere postzegels uitgereikt moesten worden. Dit was tijdens de Dag van de JeugdFilatelie 2014, aan voorzitter Adrie van der Veer van JeugdFilatelie Nederland. Van der Veer is trots dat de vereniging én de dag eigen postzegels hebben. “Nieuwe postzegels, speciaal ontworpen voor jonge verzamelaars. Of – zoals wij dat noemen – voor de jeugdfilatelisten. Daar zijn we enorm blij mee. Deze uitgifte laat zien hoe leuk en leerzaam de jeugd het vindt om postzegels te verzamelen.” JeugdFilatelie Nederland bevordert het filatelistisch jeugdwerk via allerlei jeugdverenigingen.

 

post egel en postduif

Wedstrijd ‘Ontwerp je eigen postzegel’
Vanwege de uitgifte van deze hele speciale postzegels organiseert PostNL de wedstrijd ‘Ontwerp je eigen postzegel’ voor kinderen van 6-12 jaar, die het leuk vinden om te kleuren en te tekenen. Op de site jeugdfilatelie.nl kunnen zij een poster (A4) downloaden, om hun eigen postzegel te ontwerpen. Op de site staan alle spelregels en de prijzen die zij kunnen winnen.

Eerste dagenveloppe

nepf691

 

Bron: PostNl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • Stampertje op 21 april 2014 om 07:53

  Stickers dus…

 • toon op 21 april 2014 om 15:23

  Ja, inderdaad Stickers. Maar die hebben we toch al jaren lang in Nederland. Deze nieuwe voor de Dag van de Jeugdfilatelie hebben een “onregelmatige” tanding en dat is wel nieuw! En deze zijn gemakkelijk af te weken en blijven dan mooi vlak. Dat kan van eerdere zegels niet altijd worden beweerd.

 • Stampertje op 21 april 2014 om 18:15

  Och, ik ben dan wel relatief jong, maar ook ouderwets. Nooit een fan geweest van zelfklevende postzegels, maar ok… ik snap het gemak en zolang het nog een beetje lijkt op een postzegel kan ik het billijken. Deze trouwe verzamelaar heeft op 2 na alle hoofdnummers NL ongebruikt/postfris in z’n collectie, maar mogelijk haak ik nu echt af (en richt me dan echt alleen nog op posthistorie). Met dit soort fratsen is natuurlijk het hek van de dam. What’s next? Poezie album plaatjes met glitters?

 • Pieter op 22 april 2014 om 13:02

  Het is natuurlijk nooit verkeerd om “out of the box” te denken wat betreft vormen en smaken postzegels, dat heeft Tante Pos ons de laatste jaren wel geleerd. Ik vind dit van alles wat we de laatste jaren voor de kiezen hebben gekregen en waar veel onzin tussen zat, eigenlijk wel de origineelste. U mag me dus zeker een brief hiermee sturen ;-)…!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)