Innovatie in filatelie - Postzegelblog

Innovatie in filatelie

2

Davo Easy klemstrokenUitgeverij DAVO uit Deventer brengt een zelfklevende klemstrook op de markt, de DAVO Easy. De eerste grote innovatie in de klemstrooktechniek sinds haar introductie midden vorige eeuw. De gepatenteerde techniek zorgt er voor dat water niet meer nodig is om klemstroken in een album te plakken. Zo voorkomt men dat het papier gaat bobbelen. De nieuwe klemstrook hecht ook uitstekend op gelamineerd of gecoat papier. Traditionele gegomde stroken hechten daarop minder.

Klemstroken worden sinds het midden van de vorige eeuw gemaakt met een gomlaag aan de achterzijde. Maak je deze gomlaag nat, dan kun je de klemstrook op papier plakken. Voorwaarde is wel dat het papier het vocht kan absorberen. Nadeel is dat als te veel water wordt gebruikt het papier zal gaan bobbelen. Gebruikt men te weinig water, dan hecht de klemstrook niet.
Is het papier weinig absorberend, zoals bijvoorbeeld gelamineerd papier, dan hecht de gegomde klemstrook moeilijk of helemaal niet.
De nieuwe DAVO Easy zelfklevende klemstrook plakt op alle soorten papier en kent de genoemde nadelen niet.

stripDAVO Easy1

De DAVO Easy wordt vanaf mei langzamerhand in Europese markten ingevoerd. Ook in Amerika en Azië is al grote belangstelling getoond. De nieuwe techniek is voor alle belangrijke en grote landen in de filatelie gepatenteerd.

De DAVO Easy klemstroken zullen in de volgende uitvoeringen en maten op de markt worden gebracht.

Eind mei zullen deze strookjes te koop zijn bij uw postzegelhandelaar.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)