14 april in postzegels - Postzegelblog

14 april in postzegels

3

14 april op postzegels 14 April is een datum waarop enkele historische gebeurtenissen plaats vonden. Hier vind je een selectie die ik heb gemaakt, geïllustreerd door postzegels.
Leuk om te zien hoe je geschiedenis en postzegels eenvoudig kunt samenbrengen!

Abraham Lincoln

1865
De Amerikaanse president Lincoln raakt gewond bij een aanslag op zijn leven in Ford’s Theatre in Washington.  Lincoln overleed de volgende dag aan zijn verwondingen.
De schutter, John Wilkes Booth, was een bekende acteur met sympathie voor de confederatie.

Thomas Edison

1894
Thomas Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector.

Titanic

1912
Vlak voor middernacht vaart het onzinkbaar geacht luxeschip RMS Titanic tegen een 300.00 ton zware ijsberg. Hierbij kwamen 1522 opvarenden om het leven.

Soviet televisie

1961
Eerste ruimte tv-uitzending van de Sovjet-Unie. Tijdens de ruimtevlucht van de Vostok 1 werd de eerste slow-scan uitzending vanuit de ruimte gedaan met behulp van het Seliger-Tral-D televisie systeem.

Doe Maar postzegel

1984
Na zes jaren van ongekend succes geeft Doe Maar hun afscheidsconcert in ‘s-Hertogenbosch. Deze Nederpop band is de meest succesvolle Nederlandse band uit de popgeschiedenis.

reichstag postzegel

1999
De Reichbund vestigt zich weer in Berlijn. Nadat Berlijn in 1990 weer officieel de hoofdstad van een verenigd Duitsland werd duurde het nog negen jaar voordat de regering er weer terugkeerde.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland Nederland Sovjet Unie Verenigde staten Amerikaanse presidenten Titanic PoliticiNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (3) Schrijf een reactie

  • Franc Rossi op 14 april 2014 om 16:55

    Prima idee Michel!! Deze dag in postzegels! Nog ongeveer 360 afleveringen te gaan?!!

  • Michel op 14 april 2014 om 17:03

    Haha, ik kan nog wel even voort Franc. Genoeg onderwerpen.

  • willem hogendoorn op 14 april 2014 om 18:11

    Altijd leuk om voor historische gebeurtenissen een filatelistische illustratie te vinden. Dat is iets wat voor mij ook de hobby leuk houdt. Ga zo door.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)