Sporters op Zweedse postzegels. - Postzegelblog

Sporters op Zweedse postzegels.

2

IbrahZlatan Ibrahimovic is door het nationale postbedrijf van Zweden op een postzegel gezet. De aanvaller is erg vereerd met deze keuze.  De directeur van het postbedrijf in Zweden hoopt dat dit het schrijven en versturen van brieven stimuleert.
‘Het is een grote eer’, verklaarde de aanvaller van Paris Saint-Germain in het persbericht van de Zweedse Post. ‘Ik krijg voornamelijk rekeningen toegestuurd en die hebben zelden mooie postzegels. Misschien komt daar nu verandering in.’


Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimović (Malmö, 3 oktober 1981) is een Zweeds profvoetballer die als aanvaller speelt. Sinds het seizoen 2012/2013 speelt Ibrahimović voor de Franse club Paris Saint Germain. In januari 2001 debuteerde hij in het Zweeds voetbalelftal, waarvoor hij anno 2014 in totaal 96 interlands heeft gespeeld en 48 doelpunten heeft gemaakt, oftewel een gemiddelde van exact een goal per twee wedstrijden.
3
Ibrahimovic is niet de eerste sporter die op Zweedse postzegels staat. De tafeltennisspeler Jan-Ove Waldner (Stockholm, 3 oktober 1965) is een Zweedse tafeltennisser.
Jan Ove Waldner 2
Kenners beschouwen hem als een van de beste tafeltennissers aller tijden. De rechtshandige shakehand-speler is niet alleen bekend in eigen land, maar ook erg populair in China, het tafeltennisland bij uitstek, waar hij Lao Wa genoemd wordt en verreweg de bekendste Zweed is.
Jan-Ove
Postzegel informatie:
Uitgiftedatum: 27-09-2013
Gemeenschappelijke uitgifte tussen China en Zweden.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
China Volksrepubliek China vóór 1949 Zweden Gemeenschappelijke uitgiften VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • willem hogendoorn op 31 maart 2014 om 12:19

    Ik denk dat dit soort postzegels ook zeer zeker de jeugd zullen aanspreken

  • aadb op 4 april 2014 om 11:19

    Tsja Willem als ze er mee in aanraking komen helaas is dit niet het geval wie gebruikt er nog postzegels..Wil men verzamelen dan is aanraking van het product een must helaas laten de grote promotors van de filatelie dit liggen door zelf geen zegels te gebruiken (de meeste verenigingen en handelaren die voor weinig meer kosten hun zaak kunnen promoten met hier en daar een uitzondering laten het afweten .Er zijn enkele uitzonderingen waarvan de beheerder van dit blog .

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)