Olympische postzegels 2014 - Postzegelblog

Olympische postzegels 2014

1

kopje O WS

Van 6 tot en met 23 februari werden in Sotsji, in Rusland, de 22e Olympische Winterspelen gehouden. Maar liefst 2.500 atleten uit 88 landen namen deel aan deze Spelen. Ter gelegenheid van deze gebeurtenis gaven veel landen  postzegels uit.

Aan de Olympische Spelen van 2014 nam Nederland deel met 41 athleten. De sporters streden om Olympische titels bij de sporten shorttracken, snowboarden, bobsleeën en schaatsen. Op het gebied van schaatsen laat Nederland het hele kampioenschap zien waar dit land om bekend staat. Met de deelnemende schaatsers weet de Nederlandse ploeg vele plakken binnen te slepen. Dit jaar sloot Nederland de 22e Olympische Winterspelen af met 24 medailles, waarvan 8 gouden, 7 zilveren en 9 bronzen medailles.

 

foto 12

Van Rusland verscheen een velletje postzegels met de afbeelding van de mascottes van de Olympische Winterspelen.

Ook gaf Rusland een postzegel uit met een afbeelding van de Olympisch Sportstadions van Sotsji.

image_thumb[8]

Van Polen verscheen een postzegel met een afbeelding van een schansspringer en een langlaufer.

Polen

Schansspringen wordt ook wel skispringen genoemd, omdat de skischansspringers op ski’s van een helling springen. Het doel van deze sport is het zo mooi en vooral zo ver mogelijk te springen.
Hierbij zijn zowel andere skischansspringers als de zwaartekracht grote tegenstanders binnen deze sport. Kracht, snelheid, gevoel, precisie, evenwicht en concentratie zijn benodigde eigenschappen om deze sport uit te kunnen voeren.

Langlaufen is een sport waarbij de sporters zich voortbewegen op skilatten met stokken in hun handen. Door te lopen en te glijden verplaatsen de deelnemers zich in de sneeuw.
Als vrije tijdsbesteding gebruiken mensen de uitrusting om dag- en toertochten te maken. In de wedstrijdsport wordt er onderscheid gemaakt in korte-, midden- en lange afstanden en worden en marathons afgelegd.

Letland gaf een postzegel uit met een afbeelding van een skeletonner. latvija Skeleton is een sport die niet verward mag worden met rodelen. Het verschil tussen deze twee sporten is de manier waarop je de slee bestuurt.
Hoewel je bij rodelen op je rug ligt met de benen vooruit, ga je bij skeleton op je buik liggend met je gezicht naar voren, recht op je doel af. Skeleton is de oudste sleesport en is geen recreatiesport meer.
Rodelen daarentegen kan in kunstmatige banen beoefend worden.

Tsjechië  gaf een postzegel uit met een afbeelding van een snowboarder. Tjechië

Snowboarden is een individuele sport die voortkomt uit het golfsurfen. De allereerste boards waren van hout en werden door de gebruikers aan hun schoenen gebonden.
Tegenwoordig trekken vele mensen er in het sneeuwseizoen op uit om met een verder ontwikkeld board onder hun voeten de sneeuwpistes af te boarden.

Van Slovenië verscheen een postzegel met een afbeelding van een ijshockeyer en een postzegel van een schansspringer.

slovenië

IJshockey valt onder de categorie ‘balsporten’, maar wordt gespeeld met een puck. Dit is een platte schijf die over het ijs kan schuiven. De spelers bewegen zich met ijshockeyschaatsen over het ijs en spelen de puck met een stick. Het doel van het spel is om de puck in het doel van de tegenpartij te scoren.

Noorwegen gaf een postzegel uit met de afbeelding van bekende Noorse atleten.

Noorwegen

Marit Bjørgen won voor de vierde keer  goud  op het onderdeel skiatlon. Tora Berger is een Noors biatlete. Petter Northug is een Noorse langlaufer. Aksel Lund Svindal is een Noorse alpineskiër.

Monaco kwam met een postzegel met een afbeelding van bobsleeër en een skiër.Monaco

Bij bobsleeën draait het om het behalen van de snelste tijd op een afdaling gemaakt van ijs. Na een sprint van zo’n vijf á zes seconden om de bobslee in beweging te krijgen, springen de piloot en de remmer in de bobslee om zittend in de slee de bochten zo strak mogelijk door te komen en geen tijdverlies te hebben op de rechte stukken. Snelheid en precisie zijn belangrijke eigenschappen binnen deze sport.

Liechtenstein gaf een postzegel uit met een abstracte afbeelding van een berglandschap.

Liechtenstein

Slowakije gaf een postzegel uit met een afbeelding van biathlon.

slovenië


Biathlon
is de gecombineerde sport van langlaufen met geweerschieten. Door deze combinatie is een uitstekende conditie en een goede concentratie een vereiste om deel te kunnen nemen aan deze sport. Een lage hartslag is tijdens het schieten van belang waardoor de sporters tijdens het langlaufen moeten oppassen met tot het te gaatje gaan.

In Kroatië verscheen een postzegel met een afbeelding van  een skiër.

kroatie
Met skiën beweeg je je voort over de sneeuw met behulp van ski’s. Oorspronkelijk waren deze “planken” van hout gemaakt, tegenwoordig worden ski’s van glasvezel  of een combinatie  en hout en compositiematerialen gemaakt.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Kroatië Letland Liechtenstein Monaco Noorwegen Nederland Polen Rusland Tsjechië Olympische WinterspelenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (1)

  • reintjedevos op 21 maart 2014 om 21:34

    Een normaal postzegeluitgevend land zou alle enkele blokken met postzegels van onze winnaars hebben uitgegeven! Niet in het land van Rutte en Samsung! Daar geven de verliezers zich niet verslagen!

    Dat is pas (V)(N)OC-mentaliteit!

    Cito-toets, Altior-TerAar et Fortis-bank! Het Olympisch devies!

    We kunnen hopen op onze Paparazzo emissies! PostNL doe je best!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)