Postzegel met het grootste aantal leesbare woorden. - Postzegelblog

Postzegel met het grootste aantal leesbare woorden.

3

vrouwEen postzegel die Bpost uitbrengt naar aanleiding van Internationale Vrouwendag, heeft al voor zijn eerste druk een wereldrecord beet. Met 606 leesbare woorden werd de zegel erkend door Guinness World Records in de categorie “postzegel met het grootste aantal leesbare woorden”.
De postzegel toont een vrouwengezicht dat samengesteld is uit zinnen die integraal afkomstig zijn uit het “Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie van vrouwen”.

Ook de achtergrond van het beeld bestaat volledig uit tekst. Om de tekst leesbaar te houden, gebruikte ontwerpster Ann Bessemans lettertype BigVesta, dat ook in zeer kleine grootte nog perfect leesbaar is.

Het is de eerste keer dat Bpost een postzegel opdraagt aan Internationale Vrouwendag. “Bpost bracht al eerder postzegels uit met vrouwen in de hoofdrol, maar dit is de allereerste voor Internationale Vrouwendag”, zegt Fred Lens, woordvoerder van Bpost. “Het thema ligt ons na aan het hart.” Mooi meegenomen is dat er meteen een wereldrecord aan gekoppeld wordt.

“We hebben ons ontwerp naar Guinness World Records gestuurd en zijn meteen laureaat in de categorie “postzegel met het grootste aantal leesbare woorden””, vertelt Lens. “De categorie bestond nog niet, maar met 606 woorden zal ons record hopelijk even standhouden.”

internationale vrouwendag

 

De postzegelinformatie:
Datum uitgifte:  10-03-2014.
Oplage: 25.000 vellen van 5 zegels.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)