Postzegel oudste dierentuin van Europa - Postzegelblog

Postzegel oudste dierentuin van Europa

3

rusland zooIn 2014 viert de dierentuin van Moskou, dat de oudste en grootste dierentuin van Europa is, haar 150ste verjaardag.
Om dit  te vieren geeft de Russische post een herdenkingspostzegel uit.

In 1864 werd de dierentuin gesticht door 3 professoren: K.F. Rulje, S.A. Usov en A.P. Bogdanov, van de Staatsuniversiteit van Moskou.  In 1919 werd de dierentuin genationaliseerd en in 1922 werd de dierentuin eigendom van de stad Moskou, sindsdien wordt de dierentuin beheerd door de stad Moskou.

foto dierentuin

De dierentuin neemt deel aan  internationale fok-programma’s voor het behoud van bedreigde diersoorten. Ook werkt de dierentuin samen met milieu-organisaties.

Bij de opening  had de dierentuin 134 huisdieren, 153 wilde dieren en vogels en 7 reptielen. Vandaag de dag zijn er  meer dan achtduizend dieren gehuisvest.

De dierentuin ligt in het midden van de bruisende stad Moskou. Nabij de dierentuin zijn veel hotels te vinden. Vanwege het grote aantal bezoekers die jaarlijks de stad bezoeken om de vele bezienswaardigheden te bezichtigen.

Op de postzegel staat de hoofdingang van de dierentuin van Moskou.

r

Op de achtergrond staan een Macaw papegaai, een giraf, een tijger, een pallaskat, een  pauw, een krokodil, een bruine beer, een roze flamingo, een Aziatische olifant en een gibbon.

Informatie postzegel dierentuin van Moskou

Datum van uitgifte: 13-02-2014
Oplage: 85.000
Ontwerp: R.Komsa
Frankeerwaarde 40 Roebel

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Rusland BerenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (7 stemmen, gemiddeld: 4,14 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • nature op 10 maart 2014 om 16:28

  Oudste?

  VROEGE HISTORIE
  Artis is in 1838 opgericht onder de naam Natura Artis Magistra door “de drie W’s”: de heren Westerman, Werlemann en Wijsmuller. De meeste Europese dierentuinen waren tot dan toe privébezit, maar in navolging van de London Zoo (1828) wilde ook Artis algemeen toegankelijk zijn voor de gegoede burgerij. Reeds vanaf het begin had Artis als doel “Het bevorderen van de kennis der Natuurlijke Historie”. Artis is begonnen op het terrein rondom de huidige Kinderboerderij, toen “het Buiten Middenhof” geheten. http://www.artis.nl

 • Sven de Gids op 15 maart 2014 om 10:03

  Beetje kortzichtig van de Russische Post c.q. Rusland om hun Moskouse dierentuin de oudste van Europa te noemen. In 2007 vierde Blijdorp Rotterdam al zijn 150 jarig bestaan, Artis Amsterdam opende al in 1838 en London Zoo opende zijn deuren al in 1828.

 • Rob Tielman op 15 maart 2014 om 11:09

  Rusland zit er wel vaker naast:
  http://robtielmanblogt.blogspot.nl/2014/02/29-2014.html

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)