Natuurtekenaar André Buzin legt ‘ander accent’ - Postzegelblog

Natuurtekenaar André Buzin legt ‘ander accent’

3

KOpje vos van bpostDe Belgische natuurtekenaar, bij vele verzamelaars (ook in ons land) bekend door de al sinds 1985 lopende reeks Vogels, legt op een velletje, getiteld Buzin Anders, dat België 17 februari uitgeeft een ‘ander accent’. In het velletje zitten vijf zegels met daarop telkens moeder en jong. Achtereenvolgens worden een wild konijn, een vos, een lynx, een reebok en een wild zwijn afgebeeld.

Onder de lezers van het Belgische postzegelblad Philanews is een lezers enquête gehouden en daaruit blijkt (en dat zal in ons land niet veel anders zijn) dat de natuur in al haar facetten (bloemen, planten, dieren, enz) de meeste verzamelaars boeit, gevolgd door sport en koningshuizen.

buzin

De Belgische bpost is 27 januari overigens meteen ingesprongen op de uitslag van de enquête door een boekje uit te geven met tien zegels (€ 7,00) met als titel Honden naderbij (Franse bulldog, Maltezer, Mechelse herder, golden retriever, Yorkshire terrier, bordercollie, poedel, cockerspaniël, chiihuahua, en jackrusselterrier) en ook nog een velletje met vijf zegels (€ 7,00) met als titel Fantastische flora met op de zegels een reuzenaronskelk, levende steentjes, een tropische bekerplant, een mierenplant, en een jaderank.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België HondenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel