Jarige Texelse vuurtoren ook op nieuw postzegelvel in de spotlight - Postzegelblog

Jarige Texelse vuurtoren ook op nieuw postzegelvel in de spotlight

0

Den Haag, 24 februari 2014 – De 25 meest markante vuurtorens in Nederland staan dit jaar centraal in een nieuwe unieke postzegelserie van PostNL. Een aantal vuurtorens viert dit jaar namelijk een jubileum. Vanaf vandaag zijn de postzegels van de 150-jarige vuurtoren van Texel verkrijgbaar. De vuurtoren – met de dieprode kleur – werd in 1864 op aandringen van Texelaars gebouwd. De toren biedt op 45 meter boven zeeniveau een geweldig uitzicht over de Waddenzee en Texel.

De postzegelserie over vuurtorens besteedt aandacht aan de bijzondere positie die deze gebouwen innemen in het Nederlandse landschap. Centraal daarbij staat de vuurtoren als hét oriëntatiepunt voor zeelieden, waardoor deze altijd in felle kleuren zijn geschilderd die goed afsteken bij de omgeving.

150 jaar Vuurtoren van Texel
De uitgifte van het postzegelvel over ‘Texel’ is een van de 25 meest markante vuurtorens in Nederland. Deze bijzondere vuurtoren viert in 2014 namelijk het 150-jarige jubileum. De Texelaars maakten zich in de 19e Eeuw zorgen, omdat de kust van Texel te donker was voor de vele schepen in de Waddenzee. Om verdere ongelukken met schepen te voorkomen, moest er tussen de vuurtorens van Den Helder en Vlieland een nieuw felrood ankerpunt gebouwd worden. Dit werd in 1864 de vuurtoren van Texel, die tot op de dag van vandaag oriëntatiepunt is voor zeelieden.

Toekomstige uitgiftes van Nederlandse vuurtorens
In dit bijzondere jaar voor Nederlandse vuurtorens staan in 2014 naast Texel ook de vuurtorens van onder andere Marken & Westkapelle, maar ook de oudste vuurtoren van Nederland – de Brandaris op Terschelling – centraal. Later dit jaar volgen hiervoor uitgiftes in deze postzegelserie.

Persoonlijke postzegl vuurtoren PostNL 2014

Verkrijgbaarheid
Het postzegelvel ‘Texel’ en gratis bewaarblad zijn – zolang de voorraad strekt – verkrijgbaar bij de PostNL-verkooppunten, Bruna en via Collect Club in Groningen. Ook is deze online verkrijgbaar via de Collect Club.
De geldigheidstermijn is onbepaald. Op deze postzegels staat Nederland 1, bedoeld voor brieven tot 20 gram met bestemming binnen Nederland.

Bron:PostNL

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Thematisch Nederland VuurtorensNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)