Postzegel Zuid Afrika Nelson Mandela - Postzegelblog

Postzegel Zuid Afrika Nelson Mandela

2

Nelson Mandela postzegel Zuid AfrikaJoh. Enschedé Stamps heeft op verzoek van de Zuid-Afrikaanse Post een postzegel met de beeltenis van Nelson Mandela gedrukt. De postzegel is dinsdag uitgegeven, precies 24 jaar na de vrijlating van de oud-president van Zuid-Afrika uit de gevangenis. Dat heeft directeur Johan Koekenbier van Joh. Enschedé Stamps laten weten. Van de postzegel zijn 5 miljoen exemplaren gedrukt.

De postzegel is overhandigd tijdens een speciale ceremonie die was georganiseerd door de Nelson Mandela Foundation in Johannesburg en de Zuid-Afrikaanse Post.
De speciale postzegelemissie bestaat uit een postzegel die in een presentatiemapje is bevestigd en waarin kort de levensloop van Mandela staat beschreven. Het ontwerp is gemaakt door de Zuid-Afrikaanse ontwerpster Thea Clemons.

Nelson Mandela postzegelmapje Zuid Afrika 2014

Herdenkingszegel

Zuid-Afrikaanse media meldden dat de postzegel met een lachende Mandela kan worden gebruikt als porto voor het versturen van een brief naar het buitenland. ,,Maar eigenlijk denk ik dat de meeste mensen het vooral als een herdenkingszegel willen hebben”, aldus een woordvoerder van de Zuid-Afrikaanse Post.

De anti-apartheidsstrijder Mandela overleed op 5 december vorig jaar. Hij zat bijna 30 jaar in de gevangenis, waarvan het grootste deel op het beruchte Robbeneiland. Op 11 februari 1990 kwam hij vrij.

Meer informatie Nelson Mandela postzegel

Nelson Mandela postzegel Zuid Afrika 2014
Uitgiftedatum: 11 februari 2014
Ontwerp: Thea Clemions
Oplage: 5.000.000

Bron:  de Stentor

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nelson MandelaNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)