Herdenking De Groote Oorlog, Nie Wieder - Postzegelblog

Herdenking De Groote Oorlog, Nie Wieder

0

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de vierjarige De Groote Oorlog/La Grande Guerre (28 juli 1914-11 november 1918), die aan miljoenen militairen en burgers het leven kostte, uitbrak. Diverse landen zullen De Groote Oorlog (bij ons WO I) herdenken, in ieder geval België, Frankrijk, Groot-Brittannië (28/7), Duitsland (Nie Wieder, 75 c.), en Oostenrijk (Serajevo 1914-2014).

Het is ook zeker dat België er een vierjarige reeks van maakt. De eerste Belgische emissie verschijnt 6 oktober, een velletje met vijf zegels met beelden uit 1914: de verwoestingen in Dinant, terugtrekkende militairen, gevechten in Leuven, vluchtelingen en aanvallende troepen.

19 LA GRANDE GUERRE

Deze eerste emissie gewijd aan de Groote Oorlog, is overigens slechts één uit het bijzonder interessante Belgische programma voor dit jaar, andere zijn: Planten uit de Plantentuin van Meise,de Vlaamse kunstschilder Michaël Borremans (*1963), Buzin (bekend door zijn Vogelreeks) Anders, Kuifje en zijn vrienden, de Brabantse arts en grondlegger van de anatomie Andreas Vesalius (1514-2014), wereldcup Hockey, WK-voetbal, 100 jaar Panamakanaal, Europazegel: 200 jaar Adolphe Sax (1814-2014), Werelderfgoed: Waalse mijnstreek, de surrealistische kunstschilder Magritte, en Antwerpen: Grote Markt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Thematisch België Eerste WereldoorlogNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel