Schilderij is te pikant voor de Franse post - Postzegelblog

Schilderij is te pikant voor de Franse post

0

la posteDe Franse post weigert een postzegel uit te brengen die het beroemde schilderij ‘L’Origine du monde’ van de 19de-eeuwse realist Gustave Courbet toont. Reden: het thema van het schilderij zou kinderen wel eens aan het schrikken kunnen brengen. Het in 1866 geschilderde “De Oorsprong van de Wereld” toont de gespreide benen van een liggende vrouw en centraal, haar geslachtsdeel.

De Société philatélique de Besançon had aan de post gevraagd de postzegel uit te brengen ter gelegenheid van de tentoonstelling van het iconische werk in juni in het Musée Courbet van Ornans, de geboortestad van de kunstenaar. Het werk wordt hoogst uitzonderlijk uitgeleend door het Parijse Musée d’Orsay.

Maar volgens de post voegt de vulva van Courbet geen waarde toe aan diens oeuvre, ook al is het allicht zijn bekendste werk.

Vulva van Coubert

De vulva van Courbet

Na de weigering van de post denkt het museum van Ornans eraan om een postzegel uit te brengen waarop te zien is hoe Courbet het werk maakt: l’origine de l’origine du monde, zeg maar.

schilderijen

Bron: DMorgen.be

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Frankrijk Naaktschilderijen SchilderkunstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)