UNESCO-Werelderfgoed bijzonder thema - Postzegelblog

UNESCO-Werelderfgoed bijzonder thema

0

Tal van landen hebben hun UNESO-Werelderfgoed in de loop der jaren op het uitgifteprogramma gezet met als gevolg dat veel verzamelaars dit thema aan hun/haar verzameling(en) hebben toegevoegd; immers er zijn aan de hand van beschikbare gegevens interessante albumbladen samen te stellen.


Duitsland ontdekte in 1990 (2 januari, Altstadt Lübeck) al dat van hun werelderfgoed (inmiddels 39 plaatsen en landschappen) een mooie reeks kon worden uitgegeven. Inmiddels heeft Duitsland 26 emissies (sommige zegels zowel gegomd als zelfklevend) aan zijn UNESCO-Werelderfgoed gewijd en op 2 januari zijn de 27e (60c) en 28e zegel (145c) uitgebracht met daarop de abdij van Lorsch, en het Buchenwald.
In dit kader is het verbazingwekkend dat Nederland tot nu toe nog nooit aandacht aan ons Werelderfgoed heeft besteed.

Lorsch

Zeker de Molens bij Kinderdijk (1932) hebben op zegels gestaan, en ook zijn twee zegels gewijd aan het Waddengebied (1982). Maar zou het niet aardig zijn, bij voorbeeld als velletjes in de reeks Mooi Nederland, ook de blik te richten op: Schokland en omgeving, de Stelling van Amsterdam, de Molens bij Kinderdijk, het Woudagemaal, de Droogmakerij de Beemster, het Rietveld Schröderhuis, de Waddenzee (gedeeltelijk in Duitsland), en de 17e eeuwse Grachtengordel van Amsterdam.

Klik hier voor een overzicht van recente uitgaven met thema UNESCO (freestampcatalogue)

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Duitsland UNESCONieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel