Gemeenschappelijke uitgiften zijn in - Postzegelblog

Gemeenschappelijke uitgiften zijn in

1

joint issueVijftien jaar geleden was het nog een bijzonderheid, de gemeenschappelijke uitgifte/joint issue. De laatste tijd volgt de ene uitgifte echter de andere. Wie destijds dan ook dit nieuwe verzamelgebied als (bij)verzameling heeft gekozen heeft nu meer dan zijn handen vol om de zegels die gemeenschappelijk worden uitgegeven bij te houden.

Kijk alleen maar naar de uitgiften van de laatste tijd: Vaticaanstad-Finland-Aland (7/11), Frankrijk-Singapore (8/11), Wit Rusland-Armenië (24/10), Spanje-België (28/10), Frankrijk-Vietnam (20/9), Liechtenstein-Rusland (2/9), Malta-Curacao (20/9), Oekraïne-Rusland-Wit-Rusland (28/7), San Marino-Italië (7/6), Denemarken-Frankrijk (7/11), Slowakije-Zuid-Korea (31/5), Slowakije-Bulgarije-Tsjechië-Vaticaanstad (12/6), Denemarken-Faeröer (4/3), Groenland-Israël (11/6), Rusland-Azerbeidjaan (6/5), Roemenië-Polen (11/9) en Finland-Aland (5/8).

joint issue

Kort-De Postadministratie van de Verenigde Naties heeft respectievelijk 10 oktober en 6 november twee langlopende reeksen uitgebreid. Op 10 oktober werd de 21e serie Bedreigde dieren in omloop gebracht. In de velletjes met zegels in de waarden 1,10 dollar (VN), 1,40 Zwitserse Frank (Genève) en € 0,70 (Wenen) worden steeds vier verschillende dieren afgebeeld. Op 6 november werd de reeks Munten en vlaggen vervolgd: waarden 46c, 1,40 Zw.Fr. en € 0,70. In elk velletje de vlaggen en munten van acht landen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Aland Denemarken Liechtenstein Rusland Tsjechië Verenigde Naties Gemeenschappelijke uitgiftenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.