Freestampcatalogue.nl gaat terug in de tijd - Postzegelblog

Freestampcatalogue.nl gaat terug in de tijd

0

kopjeFreestampcatalogue, de gratis wereldcatalogus gekoppeld aan dit blog toont vrijwel alle zegels uitgegeven van ca. 1920.  Om de catalogus  nog completer te maken wordt in 2014 wordt stapsgewijs per land teruggewerkt tot de eerste uitgave van elk land. Enkele landen zijn inmiddels al gedaan.

Van de volgende landen zijn de postzegels vanaf het eerste jaar opgenomen in de catalogus: België, Bulgarije, Gibraltar en India. We houden op Postzegelblog een lijst bij van de landen die compleet zijn bijgewerkt, deze kunt u bekijken door de link rechts boven de hoofpagina te klikken.

freestampmacatalogue postzegels van India

Achtergrondinformatie Freestampcatalogue.nl

FSC is gebouwd en wordt onderhouden door postzegelhandel PostBeeld in Haarlem. Bij voorradige artikelen wordt een PostBeeld verkoopprijs getoond met een bestelmogelijkheid. PostBeeld gebruikt  referentienummers van diverse catalogi (o.a. Michel, Yvert, Stanley Gibbons, Scott, NVPH, Zonnebloem). Deze nummers worden, indien beschikbaar, dan ook getoond bij voorradige postzegels. Omdat genoemde catalogusuitgevers het recht van gebruik van hun nummering alleen toestaan bij daadwerkelijk aanbod of vraag, worden deze nummers niet getoond bij niet-voorradige items. Ze hebben daarom besloten om bij steeds meer zegels een eigen FSC nummer toe te voegen. Deze FSC nummers zijn voor iedereen volkomen rechtenvrij te gebruiken, mits vermeldt wordt dat de nummers afkomstig zijn van Freestampcatalogue.nl. Omdat de FSC nummers voor iedereen gemakkelijk en gratis terug te vinden zijn worden deze steeds vaker gebruikt om aan te geven om welke zegels het gaat bij (ruil) transacties.

Indien PostBeeld de postzegels voorradig heeft ook met een prijs en bestelknop. Het is voor te stellen dat u in veel gevallen ook niet-voorradige zegels graag zou willen kopen, daarvoor is een handige oplossing bedacht.
Zodra u ingelogd bent op de website  kunt u ook niet-voorradige postzegels op uw verlanglijstje plaatsen. Dit persoonlijke verlanglijstje blijft bewaard en kunt u altijd weer bekijken en bewerken.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)