Verkeerde kroon op koningszegel - Postzegelblog

Verkeerde kroon op koningszegel

6

kopjeOp de koningszegel die vanaf 2 januari gebruikt gaat worden, staat volgens Royalty een verkeerde kroon afgebeeld. Dit zou niet in goede aarde zijn gevallen bij Oranjefans. De kroon die op de zegel staat, lijkt volgens het blad meer op de Engelse St. Edwards Crown dan op de Nederlandse.

De Nederlandse rijkskroon telt acht beugels en op het punt waar deze samenkomen, staat een kleine rijksappel. De St. Edwards Crown heeft vier beugels, net als op de zegels.

Nederlandse rijkskroon

Nederlandse rijkskroon

st.Edwards Crown

St.Edwards Crown

Koning Willem-Alexander nam de eerste zegel met zijn beeltenis woensdag in ontvangst. Het blad schrijft ook nog dat het gebruik van de kroon in koninklijke kringen zeer nauw luistert. Het teken staat onder meer op briefpapier, documenten, knopen, onderscheidingen en uniformen van een koninkrijk.

Er is door de ontwerper bewust gekozen voor deze kroon. Het is niet bedoeld voor een verwijzing naar een kroon van welk koningshuis dan ook. Deze kroon, een eigen ontwerp van het ontwerpbureau, is ook toegevoegd om vervalsing tegen te gaan’ vertelt de woordvoerder van PostNL.

Bron: Parool

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (6) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)