Luxemburg presenteert vierde serie Oude ambachten - Postzegelblog

Luxemburg presenteert vierde serie Oude ambachten

1

Luxemburg, dat het programma over het jaar altijd in vier porties verdeelt heeft dat voor 2014 bekendgemaakt. Voor 11 maart staan drie herdenkingszegels gepland, 80 jaar bond van postzegelverenigingen, 100 jaar Rode Kruis en een serie waarop ’geldautomaten’. Voor 8 mei: ’opening’ van de Moezel vijftig jaar geleden voor grotere schepen, Europese verkiezingen, muziekinstrumenten, herdenking van het feit dat Altstadt en Festung Luxemburg op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO werden geplaatst.

Voor 23 september:  drie herdenkingszegels, begin WO I en oude groetensoorten/SEPAC-uitgave. Tot slot 2 december: verhuizing van de universiteit van Luxemburg naar Esch-Belval, automaatzegels, oude auto’s en kerst.
In de reeks Wohlfahrtsmarken (2013) presenteert Luxemburg 4 december de vierde serie Berufe von früher.

beroepen van vroegen Luxemburg

Deze keer aandacht voor de molenaar (0,60+0,05), de (kleine) stoker van bv jenever (0,85 + 0,10), de wagenmaker (1,10+0,10), en de schoenmaker (1,20+0,25). Tevens verschijnen er die dag een postzegelboekje met 2 x 5 zegels (waardeaanduiding 50g) waarop paddestoelen, een portretzegel (0,60) die de politicus Pierre Werner (1913-2002) herdenkt en twee kerstzegels (0,60+0,05 en 0,85+0,10) waarop kerstballen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Eerste Wereldoorlog KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.