Mode op Spaanse postzegels - Postzegelblog

Mode op Spaanse postzegels

0

Paco RabanneSpanje geeft jaarlijks postzegels uit met het thema mode, waarbij aandacht wordt besteed aan een grote Spaanse ontwerper. Dit jaar is een blokje met vier postzegels uitgebracht ter ere van Paco Rabanne.

Rabanne werd geboren als Francisco Rabaneda Cuervo te San Sebastian, in Baskenland.
In 1936 tijdens de Spaanse burgeroorlog vertrok hij naar Frankrijk, waar hij afstudeerde in architectuur. Aan het begin van zijn carrière ontwierp hij accessoires zoals handtassen en zonnebrillen voor grote modehuizen als Givenchy, Balenciaga en Dior. In 1966 kwam Rabanne met zijn eigen kledingcollectie, genaamd ’12 ondraagbare jurken gemaakt van hedendaagse materialen’, waarmee hij internationaal hoge ogen gooide.

De jurkjes waren gemaakt van materialen als plastic, metaal en papier.
Drie jaar later startte hij zijn eigen design firma waar hij zich toelegde in het vervaardigen van haute couture, pret-a-porter en een eigen parfumlijn.

Mode op postzegels

Postzegels voorafgaand hieraan aan deze postzegels van Paco Rabanne stonden in het teken van: Museo del Traje, Balenciaga, Manuel Piña, Manuel Pertegaz, Elio Berhanyer en Pedro del Hierro.

Het blokje is op 12  september verschenen in een oplage van 260.000 stuks.

Voor een overzicht van de modepostzegels van Spanje klik hier.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
SpanjeNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)