Kostbare zegel Kenia - Uganda onder de hamer - Postzegelblog

Kostbare zegel Kenia – Uganda onder de hamer

6

kopjeDe duurste postzegel ooit in Nederland geveild komt volgende week onder de hamer. Het gaat om een zegeltje uit Kenia-Uganda uit 1925 met een nominale waarde van 100 pond, meldde de Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling donderdag.
De cataloguswaarde van de postzegel bedraagt zo’n 150.000 euro. Er zijn er slechts enkele van gedrukt en slechts vier ongestempelde en gave exemplaren in musea en private collecties bekend. Op de betreffende zegel van Kenia-Uganda uit 1925 staat het portret van Koning George de Vijfde van Brittannië, koloniaal heerser van Oost-Afrika in die periode.

Het ongestempelde exemplaar wordt ter veiling aangeboden door de erven van postzegelverzamelaar Aat de Peijper en maakt onderdeel uit van zijn bijzondere collectie zegels met een grootte van een klein tennisveld aan gevulde postzegelbladen.

00-Pond-Kenya-and-Uganda

In tegenstelling tot de waarde van West-Europese zegels, is er volgens het veilingbedrijf een opvallende prijsstijging van postzegels uit de Engelse koloniën waar te nemen. ‘Vooral Chinezen zien in de Britse postzegels een goede belegging. Voor alle zegels van voor 1940, vooral de klassiekers van voor 1900, neemt de cataloguswaarde jaarlijks toe.’

De veiling vindt plaats op 31 oktober om 18:00 bij de npv.

Bron AD

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (6) Schrijf een reactie

 • Philip Levert op 27 oktober 2013 om 17:29

  100 pond aan porto kwam destijds niet voor, deze zegel heeft dus alleen gediend voor voldoen van het zegelrecht bij belastingaangifte.
  Vraag: is een belastingzegel verzamelwaardig in een postzegelverzameling?

 • reintjedevos op 28 oktober 2013 om 00:21

  Er bestaan ook exemplaren met “Specimen” en een stuk goedkoper! Waarom die opdruk als het slechts een fiscaal zegel is???

 • Mark op 1 november 2013 om 01:29

  Na de veiling (do) was het nog een kort item op het journaal. De medewerker van van de NPV moet misschien zijn engels een beetje bijschaven. Op het kaartje bij de postzegel stond: “… a view examples are known…”

 • reintjedevos op 1 november 2013 om 14:37

  Dankzij de kijkdagen b.v.!!

  Long life the hi prize!!

 • paul op 1 november 2013 om 23:09

  Lees en zie ook
  http://www.rtvnh.nl/nieuws/123835/Duurste+postzegel+geveild+voor+208.000+euro

  In het filmpje o.a. het moment van afslaan. P.S. de veilingmeester spreekt de eindprijs in het duits uit, maar volgens sommigen hier klonk het op het eerste gehoor een beetje als engels.

 • aadb op 2 november 2013 om 02:10

  @Bij het filmpje over het gebruikt van de gulden zegels geeft men een vreemde draai aan het hoe en waarom van het ongeldig verklaren .Men zegt bijvoorbeeld dat er nog voor een 50 miljoen in omloop zou zijn en dat de reden van ongeldigheid gelegen is dat het ruim tien jaar geleden is dat de euro zijn intrede deed .Wat is nu eigenlijk de reden en wat bedoeld men met in omloop zijn ???Om gerekend per inwoner dus nog geen 3 euro dat heeft mijn tante nog aan oude centen in haar kaart potje zitten .

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)