Sieb Posthuma ontwerpt Decemberzegels 2013 - Postzegelblog

Sieb Posthuma ontwerpt Decemberzegels 2013

5

sieb posthumaDen Haag, 10 oktober 2013 – De Decemberzegels worden dit jaar vormgegeven door ontwerper en illustrator Sieb Posthuma. Posthuma is bij het grote publiek vooral bekend van zijn illustraties voor prentenboeken, zoals Rintje, Een vijver vol inkt, Boven in een groene linde zat een moddervette haan, en de boeken over Mr Finney, een samenwerking met Prinses Laurentien. Posthuma ontwierp ook de kostuums en decors voor Coppelia van het Nationale Ballet en voor verschillende opera’s.

Illustraties Sieb Posthuma
Hieronder enkele voorbeelden van illustraties van Posthuma.

Sieb Posthuma2

Sieb Posthuma

Ontwerp nog niet bekend

Over het ontwerp voor de Decemberzegels wil Posthuma nog niet te veel loslaten, behalve dat het een ‘oer-Hollands’ ontwerp wordt. Wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, kan een bezoek brengen aan de expositie Een vijver vol inkt. Kleur je wereld met Sieb Posthuma in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Onderdeel van de tentoonstelling is een replica van het atelier van Posthuma. Hier wordt in de komende weken regelmatig een tipje van de sluier opgelicht, waardoor er steeds meer zichtbaar wordt van het uiteindelijke ontwerp van de postzegels.

Arno van Bijnen, commercieel directeur van PostNL, is ook blij met Posthuma als ontwerper van de komende Decemberzegels: “Sieb is één van de meest toonaangevende illustratoren van Nederland. We zijn er dan ook ontzettend trots op dat hij dit jaar zijn creativiteit en tekentalent aanwendt voor de Decemberzegels die we speciaal uitgeven voor het versturen van kerstkaarten.”

Niet bang voor een klein oppervlak
Posthuma is vereerd dat hij dit jaar de Decemberzegels mag ontwerpen.

kind en avontuur kinderpostzegel 2000

In 2000 ontwierp hij de Kinderpostzegels met als thema ‘kind en avontuur’. “Daarvan heb ik geleerd dat je niet bang hoeft te zijn voor een klein oppervlak, als je maar voor simpele vormen kiest met voldoende kleurcontrast. Dan blijft zelfs op postzegelformaat de zeggingskracht overeind”, aldus de ontwerper.

Verkrijgbaarheid
De postzegels zijn vanaf 19 november, zo lang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij alle postkantoren.  De velletjes met twintig Decemberzegels kosten dit jaar €11 per stuk. Het speciale decembertarief van €0,55 per zegel is geldig van 19 november 2013 tot en met 6 januari 2014. Bij aankoop van drie velletjes krijgt de klant de thuisagenda cadeau, die ook door Sieb Posthuma is ontworpen.

Bron: PostNL

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • Willem op 14 oktober 2013 om 19:58

  Op de site http://www.defilatelie.nl/nieuws.php?id=1031 staat te lezen dat er drie afbeeldingen zijn vrijgegeven. Eén daarvan staat op deze site vermeld, terwijl de andere twee morgen worden geplaatst.

 • paul op 15 oktober 2013 om 10:32

  de andere twee afbeeldingen staan hier http://www.defilatelie.nl/nieuws.php?id=1032

 • paul op 15 oktober 2013 om 10:38

  De officiële eerste dag van verkoop is 19 november 2013. Dat is een zaterdag. Dat komt bij Nederlandse zegels niet of nauwelijks voor.
  Weet iemand of er eerder NL postzegels zijn uitgegeven op een zaterdag, of zelfs op een zondag?
  Ik weet alleen dat sommige Beurspostzegels/Beursvelletjes in recente jaren pas op zaterdag resp. zondag verkocht mochten worden. Dat was geen landelijke verkoop, je kon ze op de beurs kopen aan de TPG/TNT/PostNL-balie.

  Let wel: mijn vraag gaat dus over de Officiële eerste verkoopdag. Dus niet over de dag waarop allerlei wederverkopers zoals Bruna, Primera, de plaatselijke supermarktbalie enz. de zegels beginnen te verkopen.

 • Gerko op 15 oktober 2013 om 10:52

  @Paul, de elfstedentochtpostzegel van 1997, uitgegeven op 4 januari van dat jaar! Maar dat was natuurlijk wel een “apart geval”…

 • paul op 16 oktober 2013 om 13:21

  Ja, nou u het zegt/schrijft.
  Ik weet nog dat ik toen naar het postkantoor of postagentschap ben geweest. En daarna weer gauw naar huis voor de tv-reportage.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)