Drie landen zetten nieuwe permanente reeks in (I) - Postzegelblog

Drie landen zetten nieuwe permanente reeks in (I)

1

kopjeDe laatste tijd hebben drie landen een nieuwe permanente reeks ingezet, te weten de Tsjechische Republiek, Frankrijk en Oostenrijk. Vorig jaar 8 juni kwam Tsjechië met een zelfklevende zegel uit in de waarde A (10 kc) waarop het ruiterstandbeeld van de Heilige Wenceslas. Ik vermoed nu, bij het verschijnen van een tweede Wenceslaszegel, dat het velen is ontgaan dat de zegel van vorig jaar het begin was van een nieuwe reeks permanente zegels.

wenzel

Op 31 juli verscheen een tweede Wenceslaszegel in de waarde van 13 kc. Of hiermee ook een einde is gekomen aan de permanente reeks Volksarchitectuur is niet helemaal duidelijk. Deze reeks met afbeeldingen van gevels, en waarmee 23 februari 2011 een begin werd gemaakt bestaat uit de volgende waarden: A (10 kc, 23/2 2011), E (20 kc, 23/2 2011), Z (21 kc, 27/5 2011), 6 kc (20/1 2012), A (10 kc, 15/11 2012), 5 kc (19/12 2012), 14 kc (6/3 2013), 29 kc (2/10);

President Zeman

dan verscheen 24 april een permanente zegel A (10 kc) met een portret van president Zeman. w.v.

Europa Finland
Finland is winnaar geworden van de Europa 2013 Jury Prize Competition/postvoertuigen. Een jury van acht filatelistische experts, onder wie Arie Piet van Joh. Enschedé, moesten dit jaar een keuze maken uit inzendingen uit 65 landen. Na drie ronden kwam de Finse zegel met een postauto, waarvoor twee bestellers poseren, als winnaar uit de bus.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Finland Tsjechië ArchitectuurNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.