Lisianthus Alissa Blue siert 'Westlands Mooiste' - Postzegelblog

Lisianthus Alissa Blue siert ‘Westlands Mooiste’

0

Lisianthus-postzegel-westlands-mooiste Een unieke samenwerking tussen Postzegelvereniging Monster en Montana lisianthus heeft geleid tot de 9e postzegel in de postzegelserie ‘Westlands Mooiste’: de lisianthus ‘Alissa Blue’ die op zaterdag 5 oktober tijdens de Themadagen in Themapark ‘De Westlandse Druif’ is gelanceerd . Na de postzegels met blauwe en witte druiven, de orchidee ‘Dublin’, de Tommies tomaatjes, de chrysant ‘Anastasia Star White’, de oranje paprika, de rode roos Myrna+, en de Kalanchoë heeft Jan Kleijberg, voorzitter van Fonds Westland deze lisianthuspostzegel officieel aan de postzegelserie ‘Westlands Mooiste’ toegevoegd. Dit alles vond plaats tijdens een drukbezochte feestelijke bijeenkomst tijdens de Themadagen in de druivenkas van Themapark de Westlandse Druif te Monster.

In een unieke ambiance, onder en tussen de rijpe druiven van de jaarlijkse druivenkeuring en tussen de schilderijen van amateur kunstenaars, was een prachtige tentoonstelling ingericht van alle postzegels uit de serie ‘Westlands Mooiste’, met de producten die hiervoor model stonden. De Westlandse producten worden in hun karakteristieke herkenbare vorm – zoals ze in de kas staan – afgebeeld op de postzegels.

In aanwezigheid van de druivenprinses, Manon Knijnenburg, de veredelaar van deze lisianthus, vertegenwoordigers van de landelijke tuinbouworganisatie en van de filatelie, schetste Klaas Keijzer, voorzitter van Postzegelvereniging Monster de langdurige samenwerking tussen Postzegelvereniging Monster en het Themapark uitmondend in deze tentoonstelling van de beste druiven en ‘Westlands Mooiste’ postzegels. Daarbij roemde hij de samenwerking met Montana Lisianthus, welke tot deze schitterende postzegel heeft geleid.

Lisianthusvel-westlands-mooisteDe postzegelvereniging is zeer ingenomen met deze samenwerking uitmondend in een filatelistisch partnership. Dit hoort bij postzegelen anno nu. De vereniging noemt het bedrijf Montana Lisianthus en Alissa Blue ook op de velrand van een velletje van 10 postzegels. Ook zal de groeiende tentoonstelling worden meegenomen tijdens de promoties voor de filatelie, onder meer op de Postex, de grote (inter)nationale postzegeltentoonstelling op 18,19 en 20 oktober in Apeldoorn en tijdens ‘Kom in de Kas’. Hier zal Postzegelvereniging Monster de relatie tussen de filatelie en de (Westlandse) tuinbouw duidelijk in beeld brengen.
Corine van Holst van Montana Lisianthus is blij met de lisianthuspostzegel en het gezelschap van bedrijven die samenwerken met de postzegelvereniging, stuk voor stuk toppers in de Westlandse glastuinbouw. Montana Lisianthus gaat in nauwe samenwerking met de veredelaar deze postzegel inzetten bij de introductie van deze nieuwe lisianthus in de markt.

Als laatste spreker sprak de trotse voorzitter van Fonds Westland, Jan Kleijberg vol lof over de innovatieve werkwijze van Postzegelvereniging Monster. Hij ziet hierin veel overeenkomsten met de Westlandse tuinbouw. Ook de Westlandse tuinbouwbedrijven die met de postzegelvereniging samenwerken hebben zijn waardering want met de postzegels, met daarop mooie Westlandse producten, promoten zij met elkaar op een uitstekende wijze ‘Het Westland’. Er is duidelijk sprake van een win-win-situatie. Hij bracht een mooi cadeau mee: Voor de organisatie van de jubileumtentoonstelling in 2014 heeft het Fonds Westland € 2.000,= aan de postzegelvereniging toegekend. Een klaterend applaus was het gevolg.
Hij sprak de wens uit dat de introductie van de lisianthus ‘Alissa Blue’ in de markt naar wens verloopt, dat de postzegel met deze lisianthus daaraan een positieve bijdrage levert en voegde de prachtige lisianthuspostzegel toe aan de serie ‘Westlands Mooiste’.
Tot slot wenste hij Postzegelvereniging Monster nog heel veel succes met de serie ‘Westlands Mooiste’ en met het jubileumfeest op 28 en 29 maart 2014.

Alle postzegels zijn per vel en op rol (zelfklevend) uitsluitend bij Postzegelvereniging Monster te koop. Voor bestellingen en nadere informatie kan met de voorzitter, Klaas Keijzer (nkeijzer@kabelfoon.nl), contact worden opgenomen. Ook tijdens de contactavonden in OJOS zijn de postzegels te koop.
Meer info: www.postzegelblog.nl/monster

Voor meer informatie over de lisianthus zie www.montanalisianthus.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)