Koning Charles wellicht nooit op postzegel? - Postzegelblog

Koning Charles wellicht nooit op postzegel?

0

Mogelijk zal het gezicht van de toekomstige Britse koning Charles nooit te zien zijn op Britse postzegels. De Royal Mail geeft toe dat als de posterijen geprivatiseerd worden, zoals het plan is, de afspraken met het koningshuis zullen worden herzien.

The Independent vond de clausule in een 447 pagina’s lange prospectus voor mogelijke investeerders. Daarin staat dat het portret van Elizabeth mag worden gebruikt zolang zij regeert, maar dat haar opvolger zelf mag bepalen of zijn gezicht gebruikt wordt.

Bovendien kan het Koninklijk Huis eerder besluiten het gebruik van andere koninklijke symbolen te verbieden. Het sierlijke monogram ERII (Elizabeth II Regina) op postbussen zou dan weggehaald moeten worden. Ook de kroontjes op de postzegels zouden dan verdwijnen.

Royal Mail

De Britse overheid maakte eind vorige maand bekend dat het 360 jaar oude staatsbedrijf in oktober naar de beurs gaat. Met de privatisering zou de schatkist bijna 4 miljard euro kunnen verdienen.

Bron: NOS

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)