Werken Hundertwasser ook vaak op postzegels - Postzegelblog

Werken Hundertwasser ook vaak op postzegels

1

Hundertwasser postzegelTot 5 januari is in het Cobramuseum voor Moderne Kunst in Amstelveen vroeg werk te zien van de Oostenrijkse kunstenaar Friedenreichs Hundertwasser (1928-2000). Hundertwasser, zo blijkt, weer volop in de belangstelling te staan. Qua exposities misschien, in de filatelie heeft het nooit aan belangstelling ontbroken, in Oostenrijk niet (welke toerist kent in Wenen niet het Hundertwasser Haus), en internationaal niet.

Hundertwasser Haus

Hundertwasser Haus

Een opsomming: Cuba, 1967, één zegel; in 1975 werd in Oostenrijk de reeks Moderne Kunst geopend met een zegel waarop Der Spiralbaum (deze reeks beleefde onlangs de 38e uitgifte); 1979, Senegal, 3 zegels; in 1983 twee VN-zegels in New York, Genève en Wenen (Rechten van de Mens); 1985, Kaapverdische Eilanden, één  zegel; in 1987 toonde de Oostenrijkse Europazegel het Hundertwasser-Haus in Wenen; 1993, Liechtenstein één zegel; 1994, twee  zegels Raad van Europa; 1995, 1 VN-zegel in New York, Genève en Wenen (Sommet Social); 1995, Luxemburg, drie  zegels;

 

Blokje Oostenrijk met vier zegels

Blokje Oostenrijk met vier zegels

Hundertwasser

Zijn dood werd in 2000 in Oostenrijk gememoreerd met een velletje met vier zegels; 2002, Nieuw-Zeeland, twee boekjes met vijf zegels; 2004, Oostenrijk één zegel t.g.v. het Nationale Park Donau-Auen (affiche); 2008, Oostenrijk, velletje met vier zegels; 2011, Oostenrijk, één zegel (20 jaar Kunst Haus).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Oostenrijk Verenigde Naties Hundertwasser SchilderkunstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.