Wat wordt de mooiste Europazegel 2013? - Postzegelblog

Wat wordt de mooiste Europazegel 2013?

0

kopjeIn 1956 verschenen de eerste Europazegels (Europa in de steigers),  uitgegeven als symbool van de nauwere samenwerking door de zes EGKS-landen, de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. De zes landen die postzegels uitbrachten waren Duitsland, Nederland, Luxemburg, Italië, Frankrijk en Belgie

In 1960 verscheen er op de zegels voor het eerst het CEPT-logo. CEPT staat voor Conférence européenne des administration des postes et télécommunication en werd in 1959 opgericht om de coördinatie tussen de posterijen in Europa te verzorgen. Waren het de eerste jaren gemeenschappelijke motieven, sinds 1974 hebben de Europa/CEPT-zegels een gemeenschappelijk thema.

In 1993 werd het CEPT-logo door het logo EUROPA vervangen.

PostvoertuigenDe Europazegel, tegenwoordig uitgegeven door meer dan zestig landen, heeft zich ontwikkeld tot het populairste verzamelitem in de wereld. Dit jaar is het gemeenschappelijke thema Postvoertuigen; eigenlijk een extra breed item, want daar vallen ook de verzamelgebieden Posterijen en Voertuigen/auto’s onder.

europazegels 2013

Stemmen op mooiste Europazegel

Al jarenlang wordt in PostEurop-verband een zegel uitgeroepen tot de mooiste van het desbetreffende jaar; eerst door een Posteurop-jury, maar vanaf 2007 kan iedereen zijn stem uitbrengen. Sinds Hemelvaartsdag (9 mei) kan dat weer, tot 31 augustus: www.posteurop.org/europa2013. De winnende zegel wordt 18 september in Brussel bekend gemaakt.

Thema’s

Inmiddels zijn ook de gemeenschappelijke thema’s voor de komende drie jaar bekend, dat zijn in 2014 Nationale muziekinstrumenten, in 2015 Ecologie in Europa, en in 2016 Nostalgisch speelgoed.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Europa CEPTNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.