Andy Murray triomfeert op Brits velletje - Postzegelblog

Andy Murray triomfeert op Brits velletje

0

kopjeAndy Murray is de eerste Brit sinds Freddy Perry 77 jaar geleden de Wimbledontitel won. Groot-Brittannië markeerde 8 augustus deze historische overwinning met een velletje dat vier postzegels zegels bevat. 

Postzegels Andy Murray

linksboven, 1st, Murray kust de beker, rechtsboven, 1,28 pond, actiefoto, linksonder, 1st, opslag en rechtsonder, 1,28 pond, Murray houdt de beker trots omhoog. Dit is de tweede keer dat Andy Murray op een zegel wordt afgebeeld. Ook vorig jaar, toen hij goud had gewonnen op de Olympische Spelen, werd hij afgebeeld op een Gold Medal stamp.

Overigens zijn er aan Murray meer tenniskampioenen op zegels voorgegaan. Om dicht bij huis te blijven, Richard Krajicek serveerde op 2 februari 1999 op een zegel ter gelegenheid van 100 jaar KNLTB, de Belgische kampioenen Justine Henin en Kim Clijsters waren op 21 november 2003 in actie, Arthur Ashe in september 2005 op een VS-zegel, Roger Federer in Zwitserland (10/4 ’07) en Oostenrijk (8/2 ’10), en vele anderen stonden op zegels elders in de wereld, b.v. Borg, Agassi, McEnroe en Connors (Rwanda en Mali), Nastase (Roemenië), Vilas (Argentinië), Nadal (Ivoorkust), Djokovic en Azarenka (Mali), en Steffi Graf (Niue).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel