Noordse nood op Finse zegels - Postzegelblog

Noordse nood op Finse zegels

1

Elke week schrijft Rob van den Dobbelsteen – bij veel lezers van regionale kranten nog bekend als toeristisch redacteur – in Max Magazine een persoonlijk verslag van een mooi plekje in Nederland. Veertien dagen geleden over de Zaansteek: Stinkend mooi. ’De Zaanstreek, zoals de Zaanstreek ooit was: groengeverfde huizen, bleekveldjes, bruggetjes, diepzwarte sloten, vol kroos en daarboven hangend—tussen twee treurwilgen—de wc, ofwel het hoissie’.

serie finland
Aan de ’hoissies’ hebben de Finse posterijen 8 maart een curieuze serie gewijd. Het is het resultaat van een door een krant uitgeschreven fotowedstrijd. Gezocht werden de mooiste huussis, zoals de Finnen zelf zeggen (Duits: Plumpsklos; Engels: outhouses) in het land van de duizend meren. Het resultaat werd 8 maart gepresenteerd, vier zegels met wc-huisjes, tien zegels in een boekje, alle in de waarde van 2 lk (0,70 €), oplage 500.000 boekjes. Het is zo goed als zeker dat er, waar ook ter wereld, nooit eerder ‘hoissies’ op zegels zijn verbeeld.

cameras roemenie
Roemenië heeft overigens ook een paar series gewijd aan onderwerpen die je niet één, twee, drie verwacht. Op 17 februari 2012 verscheen een serie van zes (deel I) met antieke strijkijzers, op 1 september 2012 gevolgd door deel II (weer zes zegels), en zes antieke fototoestellen uit het technisch museum in Boekarest stonden 29 maart op zes zegels.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Finland RoemeniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel