Blauw bloed op herdenkingszegels - Postzegelblog

Blauw bloed op herdenkingszegels

6

In vergelijking met andere thema’s is het koninklijke toch tamelijk beperkt, hoewel Groot-Brittannië en, met de Gemenebestlanden voorop, er met omnibusuitgiften er wat van kunnen. Zo verschenen er de afgelopen tijd tal van uitgiften waarmee werd herdacht dat zestig jaar geleden Elizabeth II werd gekroond.

Om alleen bij de Britse zegels te blijven, daar kwamen 30 mei zes zegels uit getiteld Six Decades of Royal Portraits, waarden 2nd, 1st, 78p, 88p, 1,28 pond, en 1,88 pond.


Maar er is de afgelopen maanden meer blauw bloed. De jongste koninklijke zegels dateren van 24 juni. Toen werd het twintigjarige regeringsjubileum van koning Albert I van België, die overigens de vorige week aankondigde 17 juli te abdiceren om plaats te maken voor zijn zoon Filip, herdacht met een velletje waarin twee zegels in de waarde 3 (€ 6,18) en een tussenzegel met doorlopende beelden. Op de linkerzegel de eedsaflegging (9 augustus 1993) en op de rechterzegel een koninklijk bezoek.

Noorwegen herdacht 19 april met een 30,00 Nkr.-zegel (ruiterstandbeeld) de 250e geboortedag van koning Karl III Johan (1763-1844), en op 10 juni werd de 40e verjaardag van kroonprins Haakon gevierd met vier zegels, alle in de waarde A Innland (9,50 Nkr.). Op de zegels Haakon, kroonprinses Mette-Marit, het kroonprinselijke gezin, en koning Harald met kleindochter en Haakon. NB. En niet te vergeten de zegels rond de troonswisseling in Nederland.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
KoningshuizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.