Plannen privatisering Royal Mail - Postzegelblog

Plannen privatisering Royal Mail

2

De Britse regering maakt deze week haar plannen bekend voor de privatisering van het staatspostbedrijf Royal Mail door middel van een beursgang. Dat meldde Sky News op basis van ingewijden.

De beursgang moet naar verluidt 2,5 miljard pond (2,9 miljard euro) opleveren en in het najaar plaatsvinden. Het zou de grootste privatisering in Groot-Brittannië zijn in decennia. Volgens Sky News worden de plannen woensdag in het Britse parlement onthuld, voordat het parlement met reces gaat. De overheid heeft drie banken ingehuurd om de beursgang te begeleiden.

De vakbonden zijn tegen een privatisering omdat zij vrezen dat daardoor de werkomstandigheden voor de 130.000 werknemers in Groot-Brittannië zullen verslechteren. Mogelijk krijgen die werknemers aandelen Royal Mail. De 13.000 werknemers bij de Royal Mail-expresdochter GLS elders in Europa vallen mogelijk buiten de boot.

Bron:ANP

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)