Persoonlijke voor postzegel Lichtschip 12 - Postzegelblog

Persoonlijke voor postzegel Lichtschip 12

2

In 1962 werd het Lichtschip in opdracht van de Koninklijke Marine onder de doopnaam Lichtschip 12 bij scheepswerf  De Waal te Zaltbommel op stapel gezet. Na 30 jaar trouwe dienst op zee kreeg het Lichtschip een ligplaats in Hellevoetsluis wachtend op een onzekere toekomst.

Het schip verkeerde na binnenkomst in een weinig florissante staat van onderhoud, maar een aantal enthousiaste vrijwilligers zag een nieuwe toekomst voor het schip weggelegd en wist het te behoeden voor de slopershamer of andere oneigenlijke en onwaardige bestemmingen.

Nu ligt het Lichtschip 12 Noord Hinder nog afgemeerd in de Koopvaardijhaven Hellevoetsluis, maar medio 2014 zal het schip verplaatst worden naar de Koningskade te Hellevoetsluis. Hier krijgt zij een plaatsje naast het ramtorenschip     Hr. Ms. Buffel en de mijnenveger AMS Ms.Bernisse.

In de afgelopen jaren is met veel inzet het schip in uitstekende staat gebracht. Jaarlijks wordt het schip door vele duizenden bezoekers bezocht vooral tijdens evenementen als “‘Dordt in Stoom”en is dan een enorme trekpleister.

Daarnaast worden educatieve programma’s voor leerlingen uit het basisonderwijs verzorgd. Zo brengt groep 6 van alle basisscholen in Hellevoetsluis jaarlijks een bezoek waar zij op een speciale manier inzicht krijgen in de taak van de Vaarwegmarkering uit het verleden en kennis kunnen nemen van de technische mogelijkheden, die de zeevaart destijds ten dienste stonden.

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om het schip individueel met een bezoekje te vereren. Raadpleeg voor de openingstijden website www.noordhinder.nl

Het bestuur heeft gemeend het vijftig jarig bestaan van het Lichtschip niet geheel ongemerkt voorbij te laten gaan. Op juni is er een receptie voor genodigden aan boord van het Lichtschip en op 23 juni was er een open dag voor belangstelling waarbij de focus lag op de jeugd.


Naar aanleiding van het vijftig jarig bestaan heeft Stichting Lichtschip 12 een eigen postzegel laten vervaardigen. De baten van de verkoop van deze zegels komen geheel ten goede aan de Stichting Lichtschip 12 Noord Hinder. De zegels zijn ook als frankeerzegels te gebruiken. Prijs per velletje inclusief verzendkosten bedragen € 7.50

Ingezonden door: Jan Oosterboer

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Thematisch ScheepvaartNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

 • R. Ehrenburg op 10 juli 2013 om 09:40

  Beste heer Oosterboer
  Liep toevallig tegen dit artikel aan.
  Ben een verzamelaar van vuurtorens etc.
  Heb een aantal jaren geleden nog aan het Lichtschip in Den Helder gewerkt en
  blij verrast met deze postzegels.
  Hoe kan ik deze bestellen en waar?
  Groet Robert Wamelplein 197 1106 DT
  Amsterdam

 • Gerko op 10 juli 2013 om 15:00

  Robert,kijk eens op de volgende site, dan kom je er wel uit denk ik.
  http://www.noordhinder.nl/

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)