Cocos (Keeling) Islands vieren 50 jaar postzegels - Postzegelblog

Cocos (Keeling) Islands vieren 50 jaar postzegels

5

De Cocos (Keeling) Islands vierden 4 juni het 50-jarig bestaan van hun postzegels. Gedurende de Tweede Wereldoorlog en daarna nog tot 1954 opereerde er op de Cocos (Keeling) Islands een RAAF-postkantoor dat werd gerund door RAAF-personeel waarbij Australische zegels werden gebruikt.

In 1952 zette de Malaysian postal administration ook een kantoor op dat zegels van Singapore ging gebruiken. Dat schoot de Australiërs echter in het verkeerde keelgat en in 1955 werd door de administratie van het CIK het heft weer in handen genomen en werden weer Australische zegels gebruikt.


Op 11 juni 1963 werden de eerste permanente zegels van de CIK uitgegeven. Op deze eerste set, bestaande uit zes zegels, aandacht voor de kokosnoot-industrie (3d), een constallation (5d), een kaart van de eilanden (8d), palmbomen (1/-), een jukong (?, 2/-) en een witte stern (2/3).

Ter gelegenheid van vijftig jaar Cocos (Keeling) Islands-zegels verschenen 4 juni vijf zegels (5c, 60c, $ 1,00, $ 1,20 en $ 2,00) met o.a. een schildpad,die door een duiker wordt gefotografeerd, een open kokosnoot en een surfer. NB. Tot 2 augustus vorig jaar hadden de Cocos Islands (een vlinderserie) 491 zegels uitgegeven.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.