Noordse landen: Denemarken Kleine Zeemeermin al 100 jaar op de rotsen - Postzegelblog

Noordse landen: Denemarken Kleine Zeemeermin al 100 jaar op de rotsen

0

Op 23 augustus a.s. staat het beeld van de Kleine Zeemeermin al honderd jaar op een rots in de haven van Kopenhagen. Denemarken heeft dit feit 27 mei herdacht met de uitgifte van een 14,50 kr.-zegel herdacht waarop deze wereldberoemde toeristische trekpleister prijkt. Tevens verschijnt een minivelletje waarin de zegel met een beeld van Kopenhagen op de achtergrond.


Gedurende haar lange leven is de Kleine Zeemeermin ettelijke keren het slachtoffer geworden van vandalisme, een keer werd ze onthoofd en een andere keer werd ze teruggevonden in een parkeer garage.

Er is ook toestemming gegeven om het land te verlaten. Begin 2010 stond ze een paar dagen op de EXPO 2010 in Shanghai waar ze bewonderd werd door ruim 5,5 miljoen mensen.
Op verschillende plaatsen in de wereld zijn kopieën te vinden van het beeld. Zo bij voorbeeld voor de Yacht Club in Hong Kong, in het National Park in Salt Lake City, en voor het hoofdkwartier van de Universal Postal Union in Bern, Zwitserland.

Op 27 mei verschenen ook twee zegels Deense rock (beide 8,00 kr.; ook in een geïllustreerd velletje, 3 x 2), een bijslagzegel (8,00 + 1,00 kr.)

Red de kinderen (ook tien zegels in een boekje)

En in het kader van de tentoonstelling NORDIA, die van 7 tot 9 juni in Gardabaer (negen kilometer van Reykjavik/IJsland) zal worden gehouden, drie automaatzegels: 6,00 kr., 8,00 kr. en 12,50 kr.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch China Volksrepubliek China vóór 1949 Denemarken Hong KongNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.