Britse Football Heroes - Postzegelblog

Britse Football Heroes

0

Groot-Brittannië heeft 9 mei het 150-jarig bestaan van de Football Association, het 140-jarig bestaan van de Scottish FA en het 125-jarig bestaan van de Football Leage gemarkeerd met een strip met elf 1st-zegels getiteld Football Heroes.


Op de zegels de portretten van de legendarische voetballers van England, Scotland, Northern Ireland en Wales:
John Barnes (* 1963, England), Gordon Banks (*1937, England), George Best (* 1946, Northern Ireland), John Charles (* 1931, Wales), Bobby Charlton (* 1937, England), Jimmy Greaves (* 1940, England), Kevin Keegan (* 1951, England), Denis Law (* 1940, Scotland), Dave Mackay (* 1934, Scotland), Bobby Moore (* 1941, England) en Bryan Robson (* 1957, England).
Verder verschenen een miniatuurvelletje een prestigeboekje, en twee boekjes.

Duitse sportmuis

Duitsland heeft het 2 mei met zijn jaarlijkse serie over de ludieke boeg gegooid.Op de drie zegels tekeningen van de tekenaar/cartoonist Uli Stein (*1946) waarop ’zijn’ muis in actie is: de sprintmuis (58+27), de surfmuis (90+40) en de turnmuis aan de brug met ongelijke leggers (145+55).

WK-tafeltennis in Parijs

In het Palais Omnisports Paris Bercy werden van 13 tot en met 20 mei de Wereldkampioenschappen tafeltennis gehouden.

Frankrijk gaf naar aanleiding daarvan 14 mei een strip met twee zegels en een tussenveld uit; op de zegel links (0,63 €) een speelster in actie, en op de zegel rechts een speler (0,95 €). Op het tussenveld een blik in het interieur van het sportpaleis.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ThematischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.